מתכון מנצח של תנובה למאפה כנאפה דובדבנים
החומרים:
150 גרם שערות קדאיף מופרדות
100 גרם חמאה "תנובה"
למילוי:
200 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
100 גרם גבינת עזים פרומעז "תנובה"
6 דובדבנים מגולענים
לסירופ:
½ כוס מים
½ כוס סוכר

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־190 מעלות בתוכנית טורבו.

ממיסים את החמאה במיקרוגל ובעזרת מברשת משמנים בעדינות תבנית מאפינס. את שארית החמאה שופכים על שערות הקדאיף ומערבבים כך שכל השערות יצופו בחמאה.

יוצרים שכבה דקה של שערות קדאיף בתחתית כל שקע מאפין.

מערבבים את הגבינות ומניחים במרכז כל מאפין כף מהמלית. חשוב לשים לב שהמלית נמצאת במרכז ולא מגיעה לצדדים.

מעל למלית מניחים דובדבן, ומכסים בשכבה נוספת של שערות קדאיף. מהדקים בצדדים.

אופים 17־23 דקות או עד שהכנאפה זהוב מכל הצדדים.

מבשלים את הסוכר עם המים עד להמסתו. יוצקים את הסירופ שנוצר מעל הכנאפה.