אגרול במילוי "עוגת גבינה"
החומרים:
- 14 עלי אגרול/סיגר או 7 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- שמן לטיגון עמוק
למילוי:
- 500 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
- 1 ביצה טרופה
- ⅓ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3-4 כפות צימוקים
- קורט מלח
להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי המילוי. מהביצה הטרופה משאירים מעט (1־2 כפיות) בקערית לסגירת העלים. פורסים עלה אגרול על משטח העבודה, מניחים 2 כפות מהמילוי על השליש הקרוב, מקפלים פנימה את השוליים הימניים והשמאליים ומגלגלים לגליל. אם משתמשים בפילו, חוצים אותו, מניחים מילוי בקצה הצר, מקפלים את השוליים הימניים והשמאליים ומגלגלים לגליל. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.
מכינים צלחת ועליה נייר סופג ומחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את העלים 3־4 דקות עד להזהבה ומוציאים לצלחת. מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.