עוגיות בראוניז

החומרים:

  • 1 כוס קמח
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • ⅔ כוס סוכר חום
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים טרופות
  • לזרייה: מלח אטלנטי

אופן ההכנה: מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. ממיסים את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הסוכרים וטורפים. מוסיפים את הביצים וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח לערבוב קצר (נמנעים מערבוב יתר).

בעזרת סקופר קטן של גלידה או שתי כפות יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בידיים כדי שיהיו חלקים ומניחים בתבנית. אם רוצים, מפזרים מעט מלח אטלנטי ואופים 12 דקות עד שהעוגיות נסדקות והן מעט יבשות מבחוץ אך רכות מבפנים. הן מתייצבות לאחר צינון.