טארט עגבניות וגבינת פטה
החומרים:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים
- חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- שמן זית
- 16 עגבניות "מגי" קטנות (או 10–12 עגבניות תמר) אדומות מאוד
- 150 גרם גבינת פטה עזים "פיראוס" של תנובה, 16% שומן
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- פלפל שחור גרוס גס/דק
אופן ההכנה:
מפשירים בצק עלים במקרר, 6־8 שעות מראש. מקמחים משטח עבודה, מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשני חלקים. שמים חלק אחד בצד, על משטח מקומח. חלק שני מרדדים דק על המשטח המקומח עד ליצירת מלבן גדול. מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם פיסת הבצק השנייה, על תבנית נוספת. בעזרת סכין חדה מסמנים "גבול" בבצק: חורצים חריץ לא עמוק במרחק 1־2 ס"מ משולי הבצק.
מושחים כל מלבן בצק בכף שמן זית. שוטפים עגבניות, קוטמים את הפטוטרות ופורסים דק מאוד בעזרת סכין חדה. מסדרים פרוסות דקות של עגבניות בשכבה אחת על כל מלבן, בתוך השטח המסומן ב"גבול".
מפזרים על כל מלבן 75 גרם פירורי גבינת פטה, מזלפים כף שמן זית על כל מלבן ובוזקים מעט מאוד מלח ופלפל שחור גרוס על העגבניות. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים במשך 15 דקות או עד להשחמה יפה של שולי הבצק. מוציאים ואופים את התבנית השנייה. מגישים מיד.