סלט פריקה, חומוס, גזרים ובצלים צלויים וגבינה בולגרית ברוטב יוגורט-טחינה
החומרים:
1 כוס פריקה
1 כפית מלח
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
5 גזרים קלופים
2 בצלים סגולים
2 כפיות תימין או אורגנו או זעתר מיובשים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
1 כוס חומוס "סנפרוסט", מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה
200 גרם גבינה בולגרית "פיראוס", מפוררת או חתוכה לקוביות
לרוטב:
¼ כוס טחינה
¼ כוס יוגורט "תנובה"
2 שיני שום
1 כפית קליפת לימון או ליים
אופן ההכנה:
שמים את הפריקה והמלח בסיר עם מים רותחים, מבשלים (כמו פסטה) 12־15 דקות, עד שהפריקה רכה אך נגיסה, ומסננים היטב.
מעבירים לקערה עם מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים.
חותכים את הגזרים לפרוסות בעובי 1 סנטימטר ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים את הבצלים לפלחים ומפזרים בתבנית. מפזרים תימין, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור שחומם ל־200 מעלות כ־25 דקות עד שהירקות רכים וזהובים.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק (או כותשים את השום וטורפים ידנית). מוסיפים מים עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה.
שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.