איך מכינים מרק עדשים ואורז? ישראלים אוהבים לאכול את מנת המרק שלהם בחורף, ואין מרק סמיך וטוב כמו מרק עדשים ואורז איכותי, טעים וקל להכנה. ככה תעשו את זה בכמה צעדים פשוטים.

מרק עדשים ואורז

החומרים:

3 כפות שמן זית
3 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 גזר בינוני מגורר דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
6 כוסות ציר/מרק צח (פרווה או בשרי)
3 כפות חומץ יין אדום או חומץ בלסמי
מקל קינמון
¾ כפית כמון טחון
½ כפית סוכר
400 גרם (חצי שקית) עדשים מוקפאות "סנפרוסט"
3 כפות אורז
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
  • מוציאים לקערה חצי מכמות הבצל המטוגן. מוסיפים לסיר את השום, הגזר והסלרי, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את המרק, החומץ, הקינמון, הכמון והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות.
  • מוסיפים לסיר את העדשים והאורז ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות. בוחשים פנימה את הבצל המטוגן השמור, טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים חם.

הערה: ככל שמרק העדשים והאורז מתבשל זמן רב יותר, הוא הופך סמיך יותר. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותו בכוס נוספת של מרק צח.