המתכון המנצח של תנובה: פשטידת פטריות עם פסטה, כרישה ופרמזן

המצרכים:
 

(לתבנית בגודל 20X30 ס"מ):
 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה גדולה, ללא החלק הירוק הכהה, חצויה לאורכה ופרוסה דק
  • 3 סלסילות פטריות (רצוי מסוגים שונים) פרוסות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית עלי תימין טריים או יבשים
  • 3 עלי מרווה קצוצים
  • מלח ופלפל
  • 3 ביצים
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 3 כוסות פסטה, עשויה לפי הוראות היצרן
  • ½ כוס פתיתי פרמזן של ''קולקשן" או ⅓ כוס גבינת רוקפור של "קולקשן", מפוררת

לזרייה:

  • 2 כפות פתיתי גבינת פרמזן של "קולקשן"

אופן ההכנה:

מחממים במחבת גדולה ועמוקה שמן זית ומטגנים בה את הכרישה 2־3 דקות, עד שהיא מתחילה להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2 דקות, מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות, עד שהפטריות עשויות ורוב הנוזלים התאדו.

טורפים בקערה גדולה את הביצים והשמנת. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת וזורים 2 כפות גבינת פרמזן. בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות אופים כ־40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב.