המתכון המנצח של תנובה: פשטידת פטריות עם פסטה, כרישה ופרמזן
המצרכים:
(לתבנית בגודל 20X30 ס"מ):
- 2 כפות שמן זית
- 1 כרישה גדולה, ללא החלק הירוק הכהה, חצויה לאורכה ופרוסה דק
- 3 סלסילות פטריות (רצוי מסוגים שונים) פרוסות
- 4 שיני שום קצוצות
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית עלי תימין טריים או יבשים
- 3 עלי מרווה קצוצים
- מלח ופלפל
- 3 ביצים
- 1 מכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 2 כפות פירורי לחם
- 3 כוסות פסטה, עשויה לפי הוראות היצרן
- ½ כוס פתיתי פרמזן של ''קולקשן" או ⅓ כוס גבינת רוקפור של "קולקשן", מפוררת
לזרייה:
- 2 כפות פתיתי גבינת פרמזן של "קולקשן"
אופן ההכנה:
מחממים במחבת גדולה ועמוקה שמן זית ומטגנים בה את הכרישה 2־3 דקות, עד שהיא מתחילה להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2 דקות, מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות, עד שהפטריות עשויות ורוב הנוזלים התאדו.
טורפים בקערה גדולה את הביצים והשמנת. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת וזורים 2 כפות גבינת פרמזן. בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות אופים כ־40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב.