לזניית גבינות מהירה במיוחד:

המצרכים (לתבנית בגודל 20X30 ס"מ):
250 גרם עלי לזניה
למילוי:
3 מכלי קוטג' 5% תנובה
1 כוס פתיתי עמק
1 כוס גבינה בולגרית או פטה "פיראוס", מפוררת (אחוזי השומן לבחירתכם)
1/8 כפית אגוז מוסקט
לרוטב עגבניות:
2 צנצנות רוטב לפיצה או לפסטה אוליביה
או:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 מכל (100 גרם) רסק עגבניות
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
לזרייה:
½ כוס פתיתי עמק

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה אחת את מרכיבי המילוי. מערבבים בקערה אחרת את מרכיבי רוטב העגבניות. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מורחים בתבנית ¼ מרוטב העגבניות ועליו מסדרים 3־4 דפי לזניה לכיסוי הבסיס. שמים על דפי הלזניה מחצית מתערובת הגבינות ועליהן ¼ מהרוטב. מניחים עליו שכבת דפי לזניה ועליהם מחצית שנייה של הגבינות ו־¼ מהרוטב. מניחים שכבה של עלי לזניה ואת יתרת הרוטב.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ־50 דקות. מסירים את נייר הכסף, מפזרים פתיתי עמק ואופים 15 דקות נוספות עד שהמאפה מזהיב. ממתינים 10־15 דקות ומגישים.