טארט בצק עלים ותפוחים
המצרכים:
- 1 יחידה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 4 תפוחי גרנד סמית
- 50 גרם חמאת "תנובה", מומסת
- 10 כפיות סוכר לבן
- דבש
אופן ההכנה:
- קורצים מבצק העלים 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את העיגולים מעליו.
- חותכים את התפוחים מכל ארבעת הצדדים, וחותכים כל חלק למניפות דקות.
- מסדרים את התפוחים בצורה מעגלית מעל בצק העלים, מורחים מעל חמאה מומסת ומפזרים מעל כפית סוכר.
- אופים כ־30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהבצק זהוב בתחתית והתפוחים מקורמלים מעט למעלה.
- בסיום האפייה מזרזפים מעל הטארט מעט דבש, למראה מבריק יותר וגם למתן מתיקות.
- לטארט פרווה: מחליפים את בצק העלים חמאה בבצק עלים פילאס טורקי של "מעדנות", ומברישים מעט שמן סויה או קנולה מעל התפוחים במקום חמאה.