האינסטינקט הבסיסי שלי הוא לאפות עוגיות פשוטות, כאלה שאינן דחוסות בשלל תוספות, ממולאות קרמים או מכוסות בציפויים - וזו בדיוק הגדולה שלהן. הן קטנות ומעוצבות, מופיעות בגוונים ובצורות שונות, טעמן משתנה מאחת לשנייה, והן משלימות את הלגימה מהמשקה החם ונותנות לו ערך מוסף. ויש להן מעלות שאין לעוגות: ניתן להכין אותן מראש, והן נשמרות לאורך זמן. חסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב, הן נחטפות במהירות.
אני נוהגת לחלק את מתכוני העוגיות לפי מרקמן ואיכותן. כך למשל ישנן עוגיות יבשות, מתפוררות, מתובלות, ממולאות, בריאותיות ועוד. לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים שונים של עוגיות ומאחסנת אותן בצנצנות זכוכית גדולות.
הפעם בחרתי להכין את עוגיות הרייבה הממכרות, שממש נמסות בפה. הן קלות להכנה, פריכות ואהובות על כל בני משפחתי. הפעם עיטרתי אותן בפיסטוקים גרוסים, אך אפשר להחליף את הפיסטוקים בשקדים מולבנים, בבוטנים, באגוזי מלך או פקאן. בגלל שמרקמן של העוגיות עדין ונקי, הן יקבלו את טעמן המיוחד בהתאם לסוג האגוז שבו תבחרו. גם אם אין לכם שום סוג של אגוז במזווה, אפשר להסתפק בעיטור קל של אבקת סוכר. אני מבטיחה לכם שהן יסחטו מחמאות וייעלמו לפני שתספיקו להכניס אותן לצנצנת.
למתכונים נוספים לחצו - כאן.
עוגיות רייבה
החומרים: (לכ-50-45 עוגיות)
-
1/2 3 כוסות קמח מנופה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1/4 כפית מלח
-
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
-
1/2 כוס שמן
-
2-1 טיפות תמצית וניל משובחת
לעיטור:
1/2 כוס פיסטוקים גרוסים או כל אגוז אחר
אופן ההכנה:
1. מניחים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים מספר שניות. מוסיפים תוך כדי עיבוד את קוביות החמאה החתוכה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק הניתק מהדפנות. מעצבים לכדור, מכסים ושומרים כ־20 דקות במקרר.
2. נוטלים מהבצק הקר פיסות קטנות ומעצבים כדורי בצק בקוטר של 1/2 2 ס"מ. מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וברווחים אחד מהשני.
3. מניחים מעט מהפיסטוקים הגרוסים במרכז כל כדור בצק הנתון בתבנית. לוחצים ודוחסים אותם היטב לתוך הבצק. בדרך זו מכינים את כל העוגיות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 15 דקות. מתקבלות עוגיות בהירות ורכות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
טיפסקל
-
לגיוון ועניין אפשר להחליף 1/2 כוס קמח בקמח שקדים.
-
אפשר לשלב בין שקדים טחונים דק לגרוסים גס לקבלת מרקם שונה ומעניין.
-
לקבלת עוגיות פרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה /מרגרינה /שמן קוקוס.