המצרכים:

  • 1 ¾ כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • קורט מל
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • ½ מכל שמנת חמוצה, "תנובה"
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 10 משמשים בשלים, חצויים
  • 2 כפות דבש
  • ⅓ כוס שקדים פרוסים

    אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה מניחים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
  • בקערה נפרדת מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים היטב לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ומערבלים. מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
  • מסדרים את המשמשים כך שצדם החצוי פונה כלפי מעלה. מזליפים מעל את הדבש ומפזרים את השקדים. אופים בתנור עד להזהבה, כ־40 דקות. מניחים לצינון כ־15 דקות.