ע"פ נתוני סטורנקסט שוק השוקולד הכולל טבלאות שוקולד, בונבוניירות וחטיפים מתוקים גלגל 1.5 מיליארד בשנת 2020, צמיחה של 9% ביחס לשנה קודמת. קטגוריית טבלאות השוקולד גלגלה 594 מיליון שקלים בשנת 2020, צמיחה של 15% בהשוואה ל-2019, שנבעה מטרנד האפייה בבית שאפיין את תקופת הקורונה.
מאז תחילת 2021 ועד היום הישראלים רכשו כ-30 מיליון יחידות של טבלאות שוקולד. מספר מרשים אך מדובר בירידה של כ-10% בהשוואה לתקופה מקבילה בשנה שעברה, זאת כנראה בשל החזרה לשגרה.
קטגוריית החטיפים המתוקים גלגלה 750 מיליון שקלים בשנת 2020, צמיחה של 7.4% בהשוואה ל-2019 ומתחילת 2021 ועד היום הקטגוריה צמחה ב-6.7% בהשוואה לתקופה מקבילה בשנה הקודמת.
מי שהוביל את הצמיחה בקטגוריה היו הפורמטים לילדים שצמחו בחציון הראשון ב-18.1%. אצבעות שוקולד למשל צמחו ב-12.9% וחטיפי תפזורת צמחו ב-7.3%.
*הנתונים באדיבות שוקולד "קליק"
קוקטייל שוקולד קר עם גלידה הפוכה
באדיבות סודהסטרים
מצרכים לכ-3 מנות:
מי סודה מוגזים
סירופ שוקולד
6-3 כדורים של גלידת שוקולד
3 גביעי גלידה
לקישוט: חטיפי שוקולד האהובים עליכם וסוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מכינים מראש מים מוגזים במכשיר סודה סטרים.
2. מקשטים כוס זכוכית יפה מבפנים ברוטב השוקולד ומניחים בתוכה את כדור הגלידה.
3. מוסיפים את מי הסודה לתוך הכוס ומערבבים יחד.
4. מקשטים את הכוס מלמעלה בגביע גלידה הממולא בכדור גלידה נוסף.
5. מקשטים בסוכריות ושברי חטיפי שוקולד.
פנקייקינדר
באדיבות בלוגרית האוכל שטרודל
מצרכים:
1 כוס קמח תופח
2 כפות סוכר וניל
3/4 כוס חלב
ביצה
אצבעות קינדר
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח תופח, סוכר וניל, חלב וביצה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי, לא נורא אם יש קצת גושים.
2. מטגנים מיני פנקייקים מהבלילה במעט חמאה.
3. שמים קוביית קינדר במרכז כל פנקייק ויוצקים מעט מהבלילה על השוקולד.
4. הופכים ומטגנים גם את הצד השני עד שמזהיב קלות.
5. מגישים עם אבקת סוכר, בתיאבון!