פיצה צ'יזי קראסט
המצרכים (לבצק):
- ½ ק"ג קמח לבן
- ½ כף שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- ¼1 כוסות מים
- ½ כף מלח
להרכבה:
- 2 חבילות (300 גרם)
- פתיתי מוצרלה "קולקשן"
- 2 חבילות אצבעות מוצרלה "עמק"
- ½ כוס רוטב לפיצה "אוליביה"
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק, מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים חוץ מהמלח. לשים את הבצק במשך כ־2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח.
- לשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים או קמח).
- מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים כל אחת מאצבעות המוצרלה ל־4 רבעים. לכל פיצה נצטרך חבילה אחת.
- על משטח מקומח מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה גדול בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
- מסדרים את חתיכות המוצרלה מסביב לבצק, ומגלגלים פנימה את הבצק מסביב לגבינה. צובטים את נקודת החיבור של הבצק. אם רוצים, ניתן לדקור את הבצק באמצעות מזלג כמו בתמונה.
- מורחים ¼ כוס מרוטב הפיצה ומפזרים 200 גרם מפתיתי המוצרלה. אופים במשך 12־15 דקות, עד שהבצק מזהיב. אופים את הפיצה השנייה באותו אופן.