קרפצ׳יו עגבניות וקולרבי צלוי
המצרכים:
- 4 עגבניות מסוגים שונים, פרוסות דק
- ½ סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי חצויות
- 10 עלי בזיליקום
- ⅓ גביע (100 גרם) פטה כבשים
- פיראוס 20%, מפוררת
- 3 כפות רוטב בלסמי (מומלץ רוטב מצומצם)
- 3 כפות שמן זית
- 2 קולרבי בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית תימין טרי
- פלפל שחור ומלח גס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור במצב גריל ל־200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
- מניחים את פרוסות הקולרבי בתבנית, מזלפים שמן זית מעל ובוזקים סוכר, תימין, פלפל ומלח. צולים 10 דקות עד שהקולרבי מזהיב. מצננים.
- מניחים את פרוסות הקולרבי הצלויות על צלחת הגשה, עליהן מניחים את פרוסות העגבניות ועגבניות השרי, מפזרים עלי בזיליקום וגבינת פטה. יוצקים חומץ בלסמי ושמן זית, בוזקים פלפל ומלח ומגישים.