מאפה שושני תפוחים
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
- 1 חבילה בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון
- בטעם טבעי
- 5 תפוחי גרני סמית
- 50 גרם חמוציות
- 2 כפיות קינמון
- 3 כפות סוכר חום
להגשה:
דבש
אופן ההכנה:
פורסים את התפוחים לפרוסות עם קליפתם.
מניחים את התפוחים בקערה עם מים ומכניסים למיקרוגל לשתי דקות (לטובת ריכוך הפרוסות). מוציאים את התפוחים ומסננים מנוזלים. מפזרים קינמון וסוכר חום ומערבבים קלות.
פורסים יריעת בצק עלים וחותכים לרצועות ברוחב של 5 ס"מ. מורחים על כל רצועה גבינת נפוליאון ומעל מסדרים בשורה את פרוסות התפוחים באופן צמוד ומגלגלים כך שתתקבל צורה של שושנה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
מניחים את השושנים בצמידות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל חמוציות.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25־30 דקות, או עד להזהבה. מצננים ומזלפים דבש מעל.