המצרכים:

2 חסות בינוניות, מופרדות לעלים וחתוכות גס

200 גרם דלעת חתוכה לפרוסות

2 כפות דבש

1 כף שמן זית

גרגירי רימון מ־½ רימון

1 תפוח חתוך לפרוסות דקות

½ כרוב אדום חתוך דק

200 גרם חלומי חתוכה לפרוסות דקות

1 כף שמן קנולה או תרסיס שמן

לרוטב:

1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה

⅓ כוס (80 מ"ל) חומץ בן יין לבן

1 כפית חומץ בלסמי (מומלץ מרוכז)

1 כפית גדושה חרדל מהסוג שאוהבים

⅓ כוס (80 מ"ל) דבש

1־2 שיני שום (לא חובה)

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

בבלנדר, במעבד מזון או בבלנדר ידני טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב כדקה. מתבלים במלח ופלפל. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים את הדבש והשמן בקערה בינונית ומתבלים במלח. מוסיפים את פרוסות הדלעת ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ואופים 8־10 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי (אפשר במקרר).

במחבת גדולה מרססים מעט שמן וממש לפני ההגשה מטגנים את פרוסות החלומי כ–2 דקות מכל צד על אש גבוהה ועד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת. משהים בטמפרטורת החדר.

בינתיים בקערה גדולה מערבבים את עלי החסה, הכרוב האדום, הרימונים, התפוחים ופרוסות הדלעת. מוסיפים מעל פרוסות חלומי ומערבבים עם הרוטב. מתקנים תיבול במידת הצורך.