דונאטס כמו באמריקה
- ½ קילו (500 גרם) קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס חלב תנובה
- 1 כף תמצית וניל
- 100 גרם חמאה "השף הלבן" מומסת
- שמן קנולה לטיגון
- לציפוי: 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן", 250 גרם שוקולד לבן, 250 גרם שוקולד מריר
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים כחצי דקה. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק. לשים כ־5 דקות או עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה.
לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכני עוגיות יוצרים צורה של דונאטס: קורצים עיגולים גדולים ובמרכזם עיגול קטן יותר. מניחים כל דונאט על ריבוע נייר אפייה להתפחה נוספת של 40 דקות.
לאחר ההתפחה מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות. מטגנים בכל פעם 2־3 דונאטס עם נייר האפייה (ברגע שהנייר משתחרר מהדונאט, מוציאים אותו בעזרת מלקחיים). מטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.
להכנת הציפוי: לוקחים 2 קערות: בראשונה שמים מכל שמנת עם שוקולד לבן, בקערה השנייה שמים מכל שמנת עם שוקולד מריר. ממיסים את תכולת כל קערה במיקרוגל (בפעימות, כל פעימה 10־20 שניות). טובלים כל דונאט בציפוי שאוהבים ומקשטים בסוכריות צבעוניות.