טארט תפוחים מהיר הכנה
המרכיבים (ל–10 מנות):
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 2־3 תפוחי עץ ירוקים מזן סמית
- 1 לימון סחוט טרי
- 25 גרם חמאה "תנובה" חתוכה לקוביות
- 1 כף סוכר וניל
- 3 כפות דבש/סילאן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורשים ליריעה את הבצק המגולגל, מניחים מעל צלחת גדולה וחותכים סביבה לקבלת צורת עיגול. מעבירים לתבנית.
- מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות. כדי שהתפוחים לא ישחירו, מניחים אותם בקערה עם מיץ הלימון ומערבבים.
- מסדרים את פרוסות התפוחים על עיגול הבצק ומשאירים שוליים היקפיים ברוחב של 2 ס"מ. מגלגלים את השוליים פנימה כדי ליצור "מעקה" שימנע מהמיצים לזלוג החוצה. מפזרים את חתיכות החמאה בין פרוסות התפוחים ומפזרים את סוכר הווניל.
- אופים בתנור עד שהטארט שחום ופריך, 20־25 דקות.
- מחממים את הסילאן ובעזרת מברשת מזגגים את התפוחים.