המתכון המנצח של תנובה - פנקייק גרמני מלוח עם טריו גבינות המרכיבים (ל–2–3 מנות):
- 30 גרם חמאה
- 2 ביצים + חלמון בגודל L
- ⅔ כוס חלב תנובה
- ½ כוס (70 גרם) קמח לבן
- ¼ כפית מלח
- פלפל שחור
- 30 גרם חמאה
- ⅓ כוס פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- חופן בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות ומניחים בתנור מחבת עמידה לאפייה בתנור למשך 20 דקות לפחות. בקערה קטנה ממיסים את החמאה ומניחים בצד. בקערה גדולה טורפים את הביצים והחלב. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והפלפל השחור וטורפים היטב.
מוציאים (בזהירות!) את המחבת, יוצקים פנימה את החמאה ומזיזים את המחבת כך שהחמאה תתפזר על כל המחבת. שופכים את הבלילה אל תוך המחבת ומחזירים מיד לתנור.
אופים למשך 15־20 דקות, עד שהפנקייק תפוח, יציב וזהוב. כל עוד המאפה לא התייצב, חשוב שלא לפתוח את דלת התנור. מוציאים בעדינות את המחבת מהתנור, מפזרים את פתיתי הטריו והבצל ומחזירים ל־3 דקות נוספות, או עד שהגבינה נמסה לחלוטין.