תשכחו מכל מה שחשבתם על המטבח הצבאי, כי רנ"ג שף אדיר לוגסי הצליח להפתיע גם אותנו במנה כשל"פ יוצאת דופן. רנ"ג לוגסי, מפקד מסגרת אמנות הבישול בבה"ד 6, אחראי למתכון טעים במיוחד של דג סלמון אפוי במרינדת שום, דבש לימון וכוסברה - ולגולת הכותרת: קראסט פיצוחים ומצות.
עושים סדר: המנות והקינוחים של השפים המובילים לכבוד פסח>>>
מצרכים:
- פילה דג סלמון שלם
- 2 לימונים
- 180 מיל' (כוס ח״פ) שמן זית
- חצי כוס מים
- 2-3 כפות דבש
- צרור כוסברה
- 8 שיני שום קצוץ
- כף פפריקה מתוקה
- כף מלח שטוחה
- כפית פלפל שחור גרוס
- מעט צ׳ילי גרוס
- 100 גרם פיצוחים גרוס (קשיו, שקד, בוטנים).
- 1 יחי׳ מצה גרוסה
לפני הקיץ: המתכונים לפסח שלא ישאירו אתכם עם נקיפות מצפון>>>
אופן ההכנה:
- מפזרים מלח וסוחטים לימון על הדג למשך 10 דקות להוריד טעמים וריח לוואי.
- שוטפים את הדג.
- מפזרים על תבנית אפיה כוסברה, ו-4 שיני שום פרוס (אפשר להוסיף פלפלים).
- מניחים את הדג על מצע הירקות.
- מערבבים בקערה שמן זית, לימון אחד, מים, דבש, מלח, פלפל שחור גרוס, צ׳ילי גרוס, פפריקה, כוסברה קצוצה, 4 שיני שום קצוץ.
- מערבבים היטב ובוזקים את המרינדה על הדג.
- גורסים את הפיצוחים ואת המצה ומערבבים ביחד, מפזרים על כל הדג.
- מכניסים לאפיה בתנור חם על 170 מעלות במשך 18 דקות.
המלצת הגשה:
לשבור את הדג לחתיכות ולהגיש על פירה/ קרם בטטה/ פולנטה.
שולחן ערוך: שלושה מתכונים לעיקריות שישדרגו לכם את ליל הסדר>>>
"אני אישית מכור לדג סלמון בהמון וורסיות - סגנון מרוקאי, סגנון אסיאתי, סגנון צרפתי ועוד", סיפר שף לוגסי למעריב והוסיף: "את המתכון הזה כיוונתי לחג עם מוצרים כשרים לפסח. אני שף שאוהב חדשנות, כל יום אני מחפש מנות חדשות וטעמים חדשים. אני עושה ניסויים ושיפורים לכל מיני מנות, חולם בלילה ומגשים ביום. אני מאמין שבכל יום צריך לחדש ולגוון כדי לתת לחיילים את המנה הטעימה ביותר, בדיוק כמו בבית או במסעדה".