עוגת פיסטוקים וגנאש אספרסו ללא קמח
המרכיבים:
½ 1 כוסות פיסטוקים (220 גרם)
4 כפות קורנפלור (40 גרם)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
5 ביצים בגודל L
¾ כוס סוכר לבן (150 גרם)
50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
1 כפית תמצית וניל
לסירופ אספרסו:
מנת אספרסו קצר (30 מ"ל)
¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
3 כפות מים
לגנאש אספרסו:
½ כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
מנת אספרסו (30 מ"ל)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
20 גרם חמאת "תנובה"
לקישוט:
פיסטוקים קלויים, קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את דופנותיה. במעבד מזון טוחנים את הפיסטוקים והקורנפלור לקבלת אבקה. מערבבים פנימה את אבקת האפייה והמלח ושומרים בצד.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות בינונית את הביצים והסוכר במשך 7־10 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מנימיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק תוך כדי הקצפה את החמאה המומסת ותמצית הווניל. מקפלים אל תוך הקצף את תערובת הפיסטוקים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לתבנית המשומנת.אופים כ־45־55 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר.
להכנת הסירופ: בסיר קטן מבשלים את האספרסו, הסוכר והמים עד לרתיחה. מצננים מעט ומברישים את העוגה בסירופ.
להכנת הגנאש: ממיסים בקערה בינונית את השמנת המתוקה, השוקולד והחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את האספרסו ומערבבים עד לאיחוד. מצננים מעט עד שהקרם מתייצב, יוצקים את הגנאש על העוגה האפויה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים.