אם ביקרתם באמריקה סביר להניח שיצא לכם להנות משילוב הטעמים במאכל המפורסם סמור'ס. למי מכם שלא טעם, תעצמו עיניים ותחשבו על ביסקוויט עם שוקולד, הכי פשוט, כזה שאוכלים בגן כשילדים. עכשיו תוסיפו לו מרשמלו על האש, שיצא ממש הרגע מהמנגל במרקם שכולו נמס. מפה כבר המוח יעשה את שלו ויוביל אתכם אל תוך מרוץ זמן לאחור. לילדות.
סמור'ס באמריקה (צילום: ליאל עזור)
אם נלך לפי המתכון המקורי, נשתמש במיקרו או בתנור. אבל היייי, בכל זאת יום העצמאות! חג המנגלים האהוב. אז קבלו את המתכון שיהפוך את הסמור'ס לישראלי. לשלנו. לא רק זה, בגרסה הישראלית אפילו תרוויחו משני הכיוונים: אטרקציה לילדים וכמובן קינוח מושחת וטעים.
מרכיבים:
- ביסקוויטים
- חפיסות שוקולד (לטעמכם האישי)
- מרשמלו לבן
- נייר כסף
אופן ההכנה:
- נחתוך את נייר הכסף לצורת ריבוע גדול, כזה שיוכל לשמש "כעטיפה" לקינוח שלנו.
- נשבור את השוקולד שבחרנו לקוביות.
- נניח ביסקוויט אחד על ריבוע נייר הכסף.
- נניח מעל הביסקוויט 2 קוביות שוקולד.
- מעל קוביות השוקולד, נניח מרשמלו לבן ונכסה בביסקוויט נוסף.
בשלב הזה קיבלנו מאין "סנדביץ" (באופן כזה שהביסקוויטים מהווים את "הלחם" והשוקולד והמרשמלו את המילוי). - נעטוף את "הסנדביץ" בריבוע נייר הכסף שעליו הוא מונח.
- נניח את הקינוח העטוף על מנגל חם לכ-2 דקות מכל צד.
- נוציא מהמנגל ונסיר את נייר הכסף. עכשיו כל מה שנשאר זה לקחת ביס ולהתפנק.
בתאבון