יום העצמאות מאחורינו וזה בדיוק הזמן להחזיר את המנגלים למחסן ולגשת חזרה אל המטבח. אחרי כל הבשר, ואלו שעוד סוחבים איתם את תחושת הכבדות של המצות מפסח, חשבנו על כמה מתכונים קלילים שיעשו לכם נעים בבטן - ויהפכו את הטבעונות לקלה מתמיד.
"הייתי הופך לטבעוני אם זה לא היה קשה כל כך", הוא המשפט המוכר והידוע שכולנו תמיד אומרים, בין אם זה בגלל שאין תחליפים טובים מספיק או בגלל שהתחליפים יקרים מידי. אבל מה אם היינו אומרים לכם שמצאנו כמה מתכונים שירכיבו ארוחה טבעונית, טעימה ובריאה, ואפילו פשוטה להכנה?
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka סיפקו עבורנו ארוחה שתיפתח במנה ראשונה של חצילים ממולאים בכרוב ופטריות, תמשיך למנה עיקרית של סנדוויץ' גבינה, תפוח ובצל מקורמל על הגריל, ותקנח עם עוגיות שיבולת שועל, בננה ושוקולד.
ממולא אינבולטיני בגריל
מרכיבים:
- 1/2 חציל, בגודל בינוני
- 1 חתיכת כרוב (בערך 100 גרם)
- 100 גר' פטריות שונות לפי הטעם
- 1 חבורה של פטרוזיליה טרייה
- 1 שן שום
- מלח ופלפל
- שמן זית
הוראות הכנה:
- קוצצים את הכרוב והפטריות דק ומקפיצים במחבת עם קצת שמן, מלח, ופלפל, עד שהם נעשים רכים.
- קוצצים את השום והפטרוזיליה ומוסיפים למחבת לעוד חמש דקות בישול.
- מערבבים עד שהמלית נעשית דביקה ומניחים בצד.
- חותכים את החצילים לפרוסות דקות ומבשלים על הגריל עד הזהבה חומה.
- מניחים מעט מהמלית על כל פרוסת חציל ומגלגלים.
- מגישים על צלחת גדולה על מצע של תרד וזרעי דלעת עם הרוטב האהוב עליכם.
כריך גבינה, תפוח ובצל מקורמל
מרכיבים:
- לחם כריך לפי הטעם
- גבינה פרוסה טבעונית
- 1 תפוח
- 1 בצל
- 2 כפיות סוכר קוקוס
- 1 כפית שמן זית
הוראות הכנה:
- שוטפים וחותכים את התפוח ללא הזרעים.
- אופים אותו במשך 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים על אש נמוכה במחבת עם שמן זית עד להשחמה. כאשר הבצל רך, מוסיפים את הסוכר ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבצל הופך חום ורך.
- מרכיבים את הכריך עם הבצל המקורמל, כמה פרוסות גבינה טבעונית ותפוח מבושל לפי הטעם. מניחים את הלחם על הגריל ומבשלים עד שהלחם חום זהוב ופריך.
עוגיות שיבולת שועל, בננה ושוקולד
מרכיבים:
- כוס שיבולת שועל
- 2 בננות בשלות
- חצי כוס שוקולד צ'יפס
- חצי כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- מועכים את הבננה בקערה בעזרת מזלג או מרגמה ללא הקליפה.
- מוסיפים תמצית וניל ושיבולת שועל ומערבבים יחד עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים.
- מעצבים את העוגיות ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.