המתכון המנצח של תנובה: מקלות–טוסט חמד, זיתים וחצילים עם מטבל עגבניות
המרכיבים (ל–4 מנות):
- 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- אורגנו
- 1 כף שמן זית
- 8 פרוסות לחם לטוסט
- 4 פרוסות גבינת חמד (מהצלע הגדולה) 5% "פיראוס"
- ½ כוס זיתים קצוצים
למטבל העגבניות:
- 4 עגבניות
- מלח ופלפל
- 1 תמר מיובש מגולען
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את פרוסות החציל, בוזקים מלח, פלפל ואורגנו ומזלפים מעט שמן זית. אופים כ־30 דקות, עד שהחציל מזהיב ורך. מחממים טוסטר פסים ומשמנים קלות בשמן זית. מניחים על כל אחת מ־4 פרוסות לחם פרוסת חמד, 2־3 פרוסות חציל וזיתים. מכסים בפרוסת לחם נוספת ומכניסים לטוסטר לכ־10 דקות עד שהלחם מזהיב והגבינה נמסה. מוציאים וחותכים בסכין גדולה למקלות.
מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לרסק חלק. מגישים לצד מקלות הטוסט.
אין לכם טוסטר? יש לו תחליף: חממו פלנצ'ה או מחבת כבדה והברישו בשמן זית או חמאה. הניחו את הכריך, עליו צלחת שטוחה ועליה חפץ כבד (קופסת שימורים, למשל). לאחר שצד אחד משחים, הפכו לצד השני.