מה יותר טעים ומרענן מארטיק או גלידה קרה ביום חם? כשהולכים לים, כשיורדים לגינה או אפילו סתם כשיושבים במרפסת. אם תשאלו את ילדיכם תגלו שגלידת קסטה ביסקוויט היא בין האהובות עליהם, תוסיפו לזה שילוב של וניל ודובדבן חמצמץ והנה לכם פיצוץ טעמים בפה. אז אם בא לכם לפנק את הקטנים ועל הדרך גם את עצמכם במינימום מאמץ, הכנתי עבורכם את המתכון הכי קל להכנה והכי מפנק שיש. מבטיחה לכם שאחרי שתכינו פעם אחת, תרוצו להכין שוב, שוב ושוב. 

מרכיבים: 
- 125 גרם גבינת מסקרפונה
- רבע כוס חלב מרוכז
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- כפית תמצית וניל 
- 16 ביסקוויטים
לרכז הדובדבנים:
- חצי כוס דובדבן קפוא
- 2 כפות סוכר
- רבע כוס פחות כף מים

קסטה וניל ודובדבן (צילום: לירון ספיר)
קסטה וניל ודובדבן (צילום: לירון ספיר)

אופן ההכנה:
1. נתחיל בהכנת רכז הדובדבנים: בסיר קטן נבשל על אש נמוכה (תוך כדי ערבוב) את הדובדבנים, הסוכר והמים עד לצמצום נוזלים. נסיר מהאש ונצנן את הרכז.
2. לגלידת הווניל: נקציף את המסקרפונה בקערת המיקסר עם בלון הקצפה. 
3. נוסיף לקערה את השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז ונמשיך להקציף.
4. ננמיך את עוצמת המיקסר ונוסיף לתוכו אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל. יש להימנע מהקצפת יתר.
5. נעביר מחצית מהכמות לקערה נפרדת.
6. נשפוך את רכז הדובדבנים לקערת המיקסר ונערבב לאיחוד.
7. נניח שכבת ביסקוויטים מעל תבנית 20*20 או אינגליש קייק, מעל שכבת הביסקוויטים נשים שכבה של קרם וניל ומעל קרם דובדבנים.
8. נניח מעל עוד שכבת ביסקוויטים שיהיו חופפים לאלה שמתחת.
9. מעבירים להקפאה 6-10 שעות.
10. נחתוך לחתיכות והנה גלידת קסטה מדהימה. 

למתכונים נוספים של לירון ספיר