מי מאיתנו לא אוהב קרם ברולה? הקינוח הצרפתי המפורסם! קרם וניל קטיפתי עם שכבת קרמל קשיחה וממכרת. קרם הוניל מורכב במקור משמנת 40% שומן, חלמונים, סוכר וכמובן וניל. אבל האם חשבתם להכין אותו בבית בגרסה דלת קלוריות? תנו לי לספר לכם שאפשר להכין קרם ברולה מדהים בקלי קלות ללא שמנת כלל, וכמעט ללא סוכר! והטעם? ממכר.
מצרכים: (עבור 2 קרם ברולה משפחתיים בקוטר 18)
• גבינת שמנת 5%
• 250 מל חלב 3%
• ⅓ כוס סוויטאנגו (תחליף סוכר)
• 5 חלמונים
• כפית מחית וניל
• 20 גרם סוכר חום
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות סטטי.
2. בסיר קטן נשים: גבינת שמנת, חלב, מחית וניל ו-1/3 כוס סוכר סוויטאנגו. נביא עד לסף רתיחה ומיד נוריד מהאש.
3. נפריד 5 חלמונים, ונטרוף אותם היטב בקערה נפרדת (כדאי לעשות זאת בקערה גדולה, לקערה זו תכנס גם תכולת הסיר שהרתחנו!).
4. נעביר בזרם דק את החלב והשמנת החמים אל החלמונים ונטרוף במהירות למניעת גושים.
5. נשים את הכלים שבחרנו בתבנית של תנור וניצוק את קרם הברולה שלנו דרך מסננת לכלים באופן אחיד.
6. בתבנית התנור - נמלא אמבטיית מים חמים מקומקום, באופן כזה שיגיעו עד חצי גובה הכלים.
7. נעביר לאפייה של 40-45 דק. עד שהקרם ברולה יציב אך רוטט.
* (אם תאפו ב-6 כלים אישיים במקום 2 גדולים- זמן האפייה יתקצר ל-30 דק).
8. נעביר לקירור של מינימום 3 שעות במקרר (אפשר גם במקפיא למי שאוהב קרם ברולה במרקם קפוא, מזכיר גלידה)
9. נוציא מהמקרר, נפזר כפית סוכר חום על כל קרם ברולה ונשרוף עם ברנר.
ובתאבון!!!
View this post on Instagram
ערכים לתבנית משפחתית אחת מתוך 2:
350 קלוריות
15 גרם חלבון
25 גרם פחמימה
20 גרם שומן
* בחלוקה ל-6 מנות אישיות (במקום 2 משפחתיים)- 115 קלוריות לקרם ברולה אישי.
הכנתם את המתכון ונשארו חלבונים. קבלו רעיון במקום לזרוק אותם לפח!