שבלולי פטריות וגבינת כנען
המרכיבים (ל־51 מאפים):
- ½ בצל לבן
- סלסילת פטריות (מהסוג שאוהבים)
- 3 שיני שום
- ½ חבילת עלי תרד טריים
- ⅔ חבילה (300 גרם) גבינת כנען
- כפית מלח
- ½ חבילת בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל, הפטריות והשום. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן.
- לאחר שהנוזלים מתאדים שוטפים וקוצצים את התרד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהתרד מתרכך מעט. מצננים ומוסיפים את גבינת כנען והמלח, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- פורשים את בצק העלים, ומורחים עליו את המלית בשכבה אחידה. מגלגלים לגליל ארוך ומהודק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל־30 דקות.
- לאחר שהבצק התקרר, פורסים לעיגולים בעובי 1½ ס״מ, מסדרים בתבנית אפייה במרווחים ומברישים בביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות כ־35 דקות או עד להזהבה.