פסטה מסקרפונה וירוקים (הצעת הגשה של עידן גביש) החומרים ל-4 מנות:
- חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
- 4 כפות (180 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 זוקיני חתוך
- חבילת פרחי ברוקולי טריים
- חופן עלי תרד טריים
- 2 כפות פסטו "אוליביה"
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- אספרגוס חתוך (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר מים חמים עם כף מלח עד לרתיחה, מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. שומרים בצד ½ כוס מי בישול של הפסטה.
- במקביל מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מטגנים את הזוקיני עד להזהבה, מוסיפים את הברוקולי, האספרגוס והתרד ומטגנים עד לריכוך התרד.
- מוסיפים מסקרפונה, ½ כוס מי הפסטה ופסטו, מערבבים היטב עד שהמסקרפונה מתרככת ונטמעת ומתקבל רוטב אחיד.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת פתיתי הפרמזן, ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.
בתאבון!