פסטה מסקרפונה וירוקים (הצעת הגשה של עידן גביש) החומרים ל-4 מנות:

  • חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
  • 4 כפות (180 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 זוקיני חתוך
  • חבילת פרחי ברוקולי טריים
  • חופן עלי תרד טריים
  • 2 כפות פסטו "אוליביה"
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • אספרגוס חתוך (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר מים חמים עם כף מלח עד לרתיחה, מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. שומרים בצד ½ כוס מי בישול של הפסטה.
  2. במקביל מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מטגנים את הזוקיני עד להזהבה, מוסיפים את הברוקולי, האספרגוס והתרד ומטגנים עד לריכוך התרד.
  3. מוסיפים מסקרפונה, ½ כוס מי הפסטה ופסטו, מערבבים היטב עד שהמסקרפונה מתרככת ונטמעת ומתקבל רוטב אחיד.
  4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת פתיתי הפרמזן, ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.

בתאבון!