השבוע בחרתי להמשיך בקו המנות הקלילות שמתאימות למזג האוויר שבחוץ. המתכון הראשון שאני מציעה לכם הוא לנתחי חזה עוף צלויים על מחבת פסים בתוספת תיבול עדין, שמושלמים למי ששומר על הגזרה. באותה הדרך ובהגשה אחרת תמצאו כאן מתכון להכנת דגי לברק שלמים. הם נכנסים לתנור מפולטים, עטופים בעשבי תיבול, שמן זית ושום ומקבלים סוג של קרסט שחום, כאילו הוכנו על מנגל או טאבון.

המתכון השלישי הוא לירקות מתובלים אפויים, כל כך טעימים שאפשר ללקק את האצבעות. הרעיון הוא לחתוך גס את הירקות ולתבל בעדינות. הם מקבלים טעם וניחוח נפלאים הודות לתוספת של קליפת פרי ההדר (תפוז או לימון לבחירתכם). המנה הזו קלה להכנה, והתוצאה מפתיעה וצבעונית. מתברר שלפעמים גם מעט ופשוט יכול להפוך מנה למושלמת.

המתכון הרביעי הוא ללחם זיתים. ההכנה שלו מתבצעת בצורה לא שגרתית. מדובר בבצק שמוכנס לתבנית עגולה וגבוהה ונראה ממש כמו עוגה.

חזה עוף צלוי בפפריקה ותימין

החומרים (ל־4 מנות):
• 500 גרם חזה עוף, מחולק ל־4 נתחים
• ¼ כוס שמן זית
• 1 כפית שום כתוש
• ¼ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
• ½ כפית תימין קצוץ
• מלח ופלפל, לפי הטעם
להגשה:
• סלט מעלים ירוקים, לפי הטעם
• פלפל אדום חריף, חתוך לרצועות
• גבעולי תימין
• מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
שוטפים ומנגבים היטב את כל נתחי חזה העוף.
מערבבים בקערה את כל החומרים, מוסיפים את נתחי חזה העוף ומערבבים היטב, כך שכל התבלינים יצפו בשכבה אחידה את העוף. משהים במשרה במשך 5 דקות. מחממים היטב מחבת פסים. צולים את הנתחים 4־3 דקות מכל צד. מגישים את הנתחים על מצע סלט עלים ירוקים ומעטרים ברצועות פלפלים חריפים ובגבעול תימין. בוזקים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־30 דקות
סוג המנה: בשרית

חזה עוף צלוי  (צילום: פסקל פרץ-רובין)
חזה עוף צלוי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

לברק בעשבי תיבול ושמן זית

החומרים (ל־4 מנות):
• 4 דגי לברק קטנים (או דג אחר), מפולטים ופרושים (כמו בתמונה)
• 4 ענפי רוזמרין בינוניים
• 4 גבעולי תימין
• 6־8 שיני שום כתושות או קצוצות
• מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
• שמן זית

אופן ההכנה:
מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים את הדגים כשהם פרושים (לרוב אפשר להניח בתבנית 2־3 דגים).
מפזרים על הדגים ענפי רוזמרין, תימין ושום, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל הכל שמן זית בנדיבות. מכסים בנייר אפייה, מניחים מעל רדיד אלומיניום וסוגרים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (180־190 מעלות) ואופים במשך 15 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה וממשיכים לאפות עד לקבלת דרגת השיזוף הרצויה, בערך עוד 5־7 דקות. מגישים חם.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־30 דקות
סוג המנה: פרווה

דג לברק (צילום: פסקל פרץ-רובין)
דג לברק (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ירקות מתובלים אפויים

החומרים (ל־4־6 מנות):
• 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
• 1 סלסילת פטריות שמפניון חצויות
• 1 ראש שום
• 2 קישואים בינוניים, חתוכים לאורכם לרבעים
• 1 סלסילת פלפלים קטנים בצבעים, חצויים
• 2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים
• 2 גזרים בינוניים, חצויים לאורכם
• 3־4 בצלים ירוקים
• 2־3 גבעולי כוסברה או פטרוזיליה
• ½ כפית כמון
• ¼ כפית כוסברה טחונה
• ½ כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
• מלח ופלפל, לפי הטעם
• ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מניחים בקערה רחבה את כל הירקות, שוטפים היטב ומנגבים. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומסדרים את הירקות על התבנית. בוזקים את הכמון ומפזרים את הכוסברה וקליפת הלימון המגוררת. בוזקים מלח ופלפל שחור בנדיבות ויוצקים את שמן הזית על הירקות ומסביב.
מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו רדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) ואופים במשך כ־20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ואופים ב־180 מעלות עוד 15־20 דקות עד לריכוך סופי ולהשחמה אחידה.

דרגת הקושי:  קלה
משך ההכנה: כ־40־50 דקות
סוג המנה: פרווה

ירקות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ירקות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ירקות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ירקות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

לחם זיתים מהיר הכנה

החומרים:
(לכיכר אחת גדולה בתבנית עגולה 22־24 ס"מ)
• 1 כף שמרים יבשים
• 1 כפית סוכר
• ¾1 כוסות (380 מ"ל) מים פושרים
• ½3 כוסות (כ־500 גרם) קמח לבן מנופה
• 1 כפית מלח
• 1 כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
• 2 כפות אורגנו מיובש
• 1 כפית קימל או כמון או זרעי צ'יה

אופן ההכנה:
בקערית קטנה מערבבים את השמרים עם הסוכר ועם ⅓ כוס (80 מ"ל) מים פושרים. מניחים בצד ל־7־10 דקות, עד שהתערובת תוססת. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח, מוסיפים את תערובת השמרים שתססה ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר המים (300 מ"ל) ומערבבים רק עד להיטמעות מלאה של הקמח. מוסיפים את הזיתים והתבלינים ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים. מחממים את התנור ל־230 מעלות, ומניחים במרכזו את התבנית. מחממים אותה היטב במשך 20 דקות.
מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח היטב. מעצבים ממנו כדור בצק תוך מתיחתו מהצדדים וקיפולו למרכז. מוציאים את התבנית החמה מהתנור, מקמחים אותה קלות ומניחים בה את הבצק. אופים במשך כ־30 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל־200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ־20 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא נקי ויבש.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־50 דקות
סוג המנה: פרווה

לחם זיתים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
לחם זיתים (צילום: פסקל פרץ-רובין)