שנת הלימודים החלה, ורובנו עסוקים בסוגיות הקשורות בהכנת כריכים לילדים: איזה כריך מתאים לארוחת עשר, ואלו טעמים מתאימים לכריך של ארוחת הצהריים? אנו נדרשים להיות יצירתיים ומגוונים. אחד הדברים החשובים בבניית כריך הוא בחירת הממרח/המטבל, שמפגיש בין הלחם למלית, משלב ומשלים את המרקמים והופך כריך לאיכותי.
בחרתי הפעם להציע כריך לארוחת צהריים לילדים שכולל נתחי חזה עוף מתובלים וצלויים על מחבת פסים, שאותם נחתוך לרצועות בעובי של ס"מ או יותר. נכין ממרח אבוקדו או ממרח אחר אהוב על הילדים וניתן גם להוסיף ממרחים נוספים וירקות.
טורטיות ממולאות ברצועות חזה עוף, אריסה ואבוקדו
החומרים (ל־4 מנות):
לרצועות חזה עוף מפולפלות:
- 500 גרם חזה עוף מחולק לארבעה נתחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית שום כתוש
- 1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית תימין קצוץ
- מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם
לממרח אבוקדו/גוואקמולי:
- 3 אבוקדו בינוניים בשלים ללא קליפה
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 בצל יבש או בצל סגול קצוץ דק
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להרכבת הכריך:
- 1 חבילה של טורטיות בגודל בינוני
- 1/2 כוס ממרח אריסה לא חריפה מעורבב עם 1 עגבנייה מרוסקת
- 1 צנצנת בינונית של טפנד זיתים או לימונים כבושים לפי הטעם
- ירקות חתוכים: עלי חסה, עגבניות, עשבי תיבול לפי בחירה
מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל
אופן ההכנה:
- שוטפים ומנגבים היטב את חזה העוף. מערבבים בקערה את כל החומרים ומשהים מספר דקות במקרר. בינתיים מחממים מחבת פסים היטב וצולים את הנתחים 4־3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון חום זהבהב. מניחים על קרש חיתוך וחותכים לרצועות דקות.
- חותכים אבוקדו לחצי, מגלענים ומניחים בקערה בינונית. בעזרת כף או מזלג מועכים את האבוקדו עד לקבלת עיסה ללא גושים כמעט. מוסיפים אל האבוקדו את שאר החומרים, מערבבים, טועמים.
-
מחממים קלות טורטייה עד שהיא הופכת לגמישה. מניחים על משטח עבודה, מורחים עליה שכבה דקה של ממרח אריסה. עליו מורחים שכבה נדיבה של ממרח אבוקדו. מסדרים לאורך הטורטייה בצד הקרוב אליכם רצועות חזה עוף (אפשר גם למרוח טפנד זיתים או זיתים מגולענים). מגלגלים את הטורטייה מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק מכם. מהדקים היטב את הטורטייה על המלית. אפשר ללפף אותה בנייר אפייה או לחלק כל טורטייה ממולאת לשניים, ולעטוף כל חלק בנפרד.
טיפסקל
# כדי לייצר עניין בכריך, גוונו בין טורטיות, פרוסות לחם רגיל, כהה, פיתות ולחמניות.
# חשוב להרכיב את הכריך כך שיהיה לילד קל ונוח לאחוז בו. עבור הילדים הצעירים רצוי לחתוך את החלק הקשה של הלחם.
# אל תכינו כריכים עבים מדי. לילד יהיה קשה לנגוס בכריך אם הכריך גדול מדי, ולכן חצו אותו לשניים.
# כדאי לבדוק עם הילדים מה הם רוצים, ואז להיות יצירתיים. חבל להשקיע זמן ומאמץ על הכנת כריך מושלם, ואז לגלות שהילד אינו אוהב מטבל או תוספת שהוכנסו לכריך.