בורקס ביס של חציל קלוי ומוצרלה  

המתכון המנצח של תנובה: פלאפל טופו עשיר בחלבון

החומרים ל–20 יחידות:
½ חבילת בצק עלים "מעדנות" מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
למילוי:

500 גרם חציל קלוי
300 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
½ כפית מלח

לציפוי:

1 ביצה טרופה
שומשום

למטבל:
1 גביע יוגורט BIO 3% "תנובה"
1 שן שום כתושה
1 כף זעתר
½ כפית מלח
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
משטחים את בצק העלים. מרדדים מעט. מחלקים את הבצק לאורכו לארבעה חלקים.
מניחים לאורכה של כל רצועת בצק מהמלית.
מגלגלים כל מלבן לרצועה ארוכה ומהודקת כאשר התפר נמצא מלמטה.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה ושומשום.
חורצים בצורה אלכסונית כל רצועה לחתיכות קטנות.
בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות אופים כ־30 דקות.
מערבבים את מרכיבי המטבל ומגישים ליד.

מתכון: אינס שילת ינאי