סופגניות מסקרפונה מהירות הכנה
החומרים (לֿ–25–30 סופגניות)
3 ביצים בגודל L
¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ–½ לימון
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
שמן לטיגון
אבקת סוכר (להגשה)
אופן ההכנה:
להכנת הבצק: בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים, הסוכר, המסקרפונה, הווניל וקליפת הלימון המגוררת. מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב.
טיגון הסופגניות: מחממים בסיר בינוני את השמן לטיגון - השמן צריך להגיע בתוך הסיר לגובה של 6 ס"מ. השמן חם מספיק כאשר טובלים בו כף עץ ונוצרות סביבו בועות קטנות (אם רוצים לדייק, משתמשים במדחום - טמפ' של 175 מעלות).
בעזרת שתי כפיות, מניחים בעדינות בשמן הרותח כפיות מהבצק. לאחר שהסופגניות מזהיבות בחלקן התחתון, הופכים אותן בתוך השמן. מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר מגבת, לספיגת עודפי השמן. מומלץ לא לטגן יותר מארבע סופגניות בכל פעם. בוזקים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.
מתכון: דור משה