החומרים:
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאת תנובה מומסת
350 גרם קמח תופח ללא גלוטן איכותי + ½ כוס לקימוח
½ כוס סוכר
2 ביצים
1 גביע (200 מ"ל) גיל לבן תנובה
1 כף מיץ לימון
שמן קנולה לטיגון
לציפוי:
1 מכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
1 כוס חלב תנובה
סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד את החמאה המומסת עם הסוכר והווניל. מוסיפים את הביצים, מיץ הלימון והלבן ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח התופח ללא הגלוטן ומערבבים בעזרת כף עץ לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים עוד 2 כפות קמח.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים כ־10 דקות על השיש. לאחר ההתפחה לשים מעט את הבצק ידנית על משטח מקומח. מרדדים על משטח מקומח עלה בעובי של 2 ס"מ. קורצים בעזרת חותכן ייעודי או בעזרת חותכנים בגודל גדול וקטן לצורת דונאטס. את הדונאטס מומלץ להניח על ניירות אפייה קטנים בצורת ריבוע.
מחממים שמן עמוק ל־160 מעלות ומטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד לצבע זהוב. מקציפים יחד שמנת להקצפה קרה עם פודינג שוקולד וכוס חלב. מזלפים סביב הדונאטס. מקשטים בסוכריות וקישוטים.