זמן לפירות יבשים: מתכונים לט"ו בשבט
לקראת חג האילנות, קבלו שמונה מתכונים טעימים מפירות יבשים, שיעשו לכם את החג
לכבוד ט"ו בשבט: שלושה מתכונים חגיגיים ומפתיעים עם פירות יבשים
רגע לפני ט"ו בשבט פסקל נכנסת למטבח ויוצאת עם חגיגת פירות מיובשים בהכנה ביתית ושלושה מתכונים קלילים ומושלמים שישדרגו לכם את ארוחת החג בלי מאמץ
זה מספר שבועות אני פוגשת את הפירות המיובשים, כשהם מוכנים כבר לט"ו בשבט, בין שהם עטופים וארוזים ובין שהם נערמים בערימות גדולות בשווקים. כשמתקרבים לדוכנים, מבחינים בשני סוגי פירות מיובשים:
הראשונים - והבולטים - הם אלו שעברו תהליך ייבוש עם חיזוק של סוכר. רובם עברו תהליכי שימור על ידי עישון באמצעות גופרית, המגינה על הפירות מפני קלקול, מחזקת את צבעם הטבעי ומקנה להם את הגוון הזוהר והבוהק האופייני להם. הגופרית הזו, אגב, היא הסיבה לכך שמאוד חשוב לשטוף ולנגב היטב את הפירות המיובשים לפני אכילתם.
עוגת פירות מיובשים
החומרים (לתבנית אינגליש קייק, 30 ס"מ):
• 150 גרם אגוזי מלך, פקאן, לוז או שקדים מולבנים (אפשר לשלב)
• 200 גרם פירות מיובשים (משמשים או חמוציות, צימוקים, פפאיה, אננס, אגסים)
• 5 כפות סוכר דמררה
• 7 כפות קמח תופח רגיל או מלא, מנופה
• 2 ביצים גדולות
לחם פירות עשיר
החומרים (לשתי תבניות כיכר באורך 30 ס"מ כל אחת):
• 300 גרם (2½ כוסות) קמח לבן מנופה (אפשר קמח כוסמין)
• 100 גרם (כוס פחות כף) קמח שיפון מנופה
• 30 גרם שמרים לחים או ¼1 כפות שמרים יבשים
• 2 כפות דבש
• 1 כוס מים
• 50 גרם "מחמאה" או חמאה מרוככת או שמן
• 1 כפית מלח
• 1 כפית קינמון
• ½ כפית אניס
• קורט אגוז מוסקט
אורז חגיגי, עשיר בפירות מיובשים
החומרים (ל־8 מנות):
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 3 כפיות מלח או לפי הטעם
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות שמן זית
- 10 שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים לרצועות
- 10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
- 50 גרם צימוקים
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פפריקה חריפה
- 4 כוסות מים
- 25 גרם "מחמאה" או חמאה חתוכה לקוביות
- 50 גרם צנוברים קלויים, או שקדים מולבנים, פרוסים וקלויים
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את גרגרי האורז לפחות שלוש פעמים. שמים בקערה רחבה, ומכסים במים רותחים. מוסיפים 2 כפיות מהמלח, ומשהים חצי שעה, מסננים, ומייבשים את הגרגרים במגבת.
מחממים בסיר רחב את השמנים, מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מוסיפים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים, את שני סוגי הפפריקה ויתרת המלח ומערבבים.
מוסיפים את המים וה"מחמאה" או החמאה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים בכלי הגשה ומעטרים בצנוברים או בשקדים הקלויים.
לכבוד ט"ו בשבט: חמישה מתכוני פירות טעימים וקלים להכנה
יום ההולדת לאילנות הוא יום חג גם לאוהבי הפירות היבשים. כדי להמתיק את היום, ריכזנו עבורכם חמישה מתכונים מיוחדים שיגרמו לכם לרצות לציין את ט"ו בשבט כל יום בשנה
מדי שנה חל יום ההולדת לאילנות, ומה יותר ט"ו בשבט מאשר פירות יבשים? כדי שתוכלו לציין את החג ריכזנו עבורכם חמישה מתכונים פירותיים ומיוחדים שישאירו לכם טעם מתוק בפה.
מאפינס פירות יבשים מועשרים בחלבון ובסיבים תזונתיים - הרבלייף
רכיבים:
3 כפות מדידה אבקת שייק פורמולה 1 של הרבלייף בטעם שאוהבים
1 כף מדידה אבקת חלבון של הרבלייף
1 כף מדידה אבקת סיבים תזונתיים של הרבלייף
100 גרם גבינת ריקוטה 5%, מפוררת
100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים דק
חופן אגוזי מלך, קצוצים
חופן צימוקים, קצוצים
חופן שבבי קוקוס (לא חובה)
קליפה מגוררת מ-1 לימון או תפוז
קורט קינמון
1 ביצה
50 מ"ל חלב דל שומן/ חלב שיבולת שועל/ שקדים/ סויה