למה תרופה?
אז ככה: השילוב של גרגרי ערער ותזקיק אלכוהול הוזכר כמקל על מחושי בטן כבר בתחילת המאה ה 17. לא נכנס כרגע לוויכוח האם הבלגים באנטוורפן או דוקטור סילביוס המפורסם מאוניברסיטת ליידן בהולנד היו הראשונים לייצר ג'נייבר. ידוע שהאנגלים שבאו לעזרתה של אנטוורפן במלחמה נגד הספרדים נחשפו לג'ין והביאו אותו איתם לאנגליה שבה כל אדם שלישי בערך התחיל לייצר ג'ין.

בצד השני של התרופה נמצאים כמובן החיילים בריטים שהיו פזורים בעולם כחלק מהאימפריה הבריטית ונזקקו לתרופה נגד מלריה, בעיקר בהודו. הם היו מערבבים את הג'ין עם כינין - מרכיב מר מאוד וקצת מים, כדי להקל על השתייה וכך נולד הג'ין אנד טוניק.

לאחר שנעלם קצת ממפת הדרינקים הלגיטימיים ונשאר זמין כמעט רק בחתונות ומטוסים, חזר המשקה המרענן אלינו לפני כמה שנים. רק שהפעם יש מבחר בלתי נגמר של סוגי ג'ין וטוניק איכותיים וטעימים. קבלו כמה שממש צריך להוסיף לארון המשקאות הביתי:

ג'ין, Thomas Dakin (צילום: יח''צ)
ג'ין, Thomas Dakin (צילום: יח''צ)

תומאס דאקין: ג'ין מצויין ממנצ'סטר אינגלנד אינגלנד, מזוקק בכמויות קטנות מאוד לפי המתכון של אבי המותג כבר מ- 1761! ג'ין עם גוף בינוני, מרקם מלא ומרכיבים מרתקים ורעננים, כאשר התפוז ושאר ההדרים הם הבולטים בו. המחיר כ- 225 ₪
ג'ין, beefeater 24 (צילום: יח''צ חו''ל)
ג'ין, beefeater 24 (צילום: יח''צ חו''ל)

ביפיטר 24: יצירה של איש הג'ין , אולי, הוותיק בעולם, דזמונד פיין! שילוב מנצח של המרכיבים הבסיסים של הביפיטר יחד עם תה סיני, תה יפני, ושוב, הדרים נפלאים. עשבוני עמוק, רענן ופשוט מאוזן. המחיר: כ-150 ₪
ג'ין, Nordes (צילום: יח''צ)
ג'ין, Nordes (צילום: יח''צ)
 
נורדס ג'ין: עולה חדש מגליסיה אשר בספרד. מקור שמו מהרוחות הצפוניות המקומיות שמבשרות על הגעת מזג אוויר רענן! מכיל מרכיבים בהשראת המטבח המקומי: היביסקוס, ג'ינג'ר, הל תה שחור מקומי, מרווה, לואיזה ועוד, ואפילו מעט ענבים מהזן המקומי הלבן אלבריניו שנותנים לו אופי פירותי מרתק. מאוד פרחוני, עם נגיעה של פרי יער אדמדם. ג'ין מיוחד ולא שגרתי בכלל. המחיר: כ-169 ₪
ג'ין, Bloom (צילום: יח''צ)
ג'ין, Bloom (צילום: יח''צ)

בלום: הדיסטילר והבוטניסט של הג'ין הזה יצר משקה מאוד אבל מאוד מתובל. עשבי התיבול שולטים בניחוח ובחיך והשילוב בין הפרחוניות לפירותיות הוא מרתק. קמומיל, פרי הדר, ניחוחות דבשיים מעט ותיבול מרתק עם פריחה צהובה. פשוט וואוו. המחיר: כ-167 ₪

 
ומה עם הטוניק?
טוניק, יש הרבה, הכי חשוב לבחור אחד יבש וטוב שיתאים למזג האוויר. מומלץ להשקיע קצת במותגים כמו:  פיבר טרי, פנטימנס, תומס הנרי או ואין ברירה גם שוופס יעשה את העבודה. תוסיפו הרבה קרח, פלח לימון, עלה נענע או מעט פלפל שחור ותתחילו להוריד את החום.

קריאה נוספת: הבר הביתי של מירה איתן: ג'ין