תחרות היין החשובה ביותר בישראל ומהנחשבות בעולם יוצאת לדרך: בתחרות יישפטו מאות יינות מעשרות מדינות ע"י שופטי יין בכירים במסגרת תחרות היין הבינלאומית המסורתית TERRAVINO, שתתקיים בתאריכים 20-23 בדצמבר בבית "איש הענבים" ביפו.
TERRAVINO נערכת ברצף מאז 2006, משמשת מנוף שיווקי עצום לתעשיית היין המקומית, תורמת לתדמית ולמכירות של המשתתפים, ולתדמית תעשיית היין הישראלית בכלל. נוסף ליוקרה שבהשתתפות בתחרות בין לאומית, מהווה האירוע הזדמנות מיוחדת במינה למפגש בלתי-אמצעי בין היינות הישראליים והאנשים שמאחוריהם לבין צמרת ענף היין העולמית.
האירוע, אשר צפוי לזכות בחשיפה נרחבת ברחבי העולם, מתקיים כאשר השופטים טועמים "טעימה עיוורת" את היינות המתחרים. במסגרת התחרות מוענקות לזוכים מדליות זהב כפול, זהב וכסף. הזוכים יוכרזו באירוע גאלה יוקרתי בהשתתפות שגרירים, עיתונאים וראשי ענף היין בישראל ביום חמישי בתאריך 23 בדצמבר.
חיים גן הבעלים של איש הענבים ומארגן הארוע: "תעשיית היין העולמית מתפתחת כבר אלפי שנים ולמרות כל המשברים והמהפכים שחווה העולם, לא חדלנו מלמזוג יין לכוסות. במהלך השנה האחרונה חלה עלייה משמעותית בצריכת היין בישראל ואין לי כל ספק שזו העת לחשוף ולדרג יינות חדשים לצד וותיקים ומוכרים".
לדברי חיים גן איש הענבים: "תחרות היינות הבינלאומית Terravino שמה לה כמטרה לקדם את תעשיית היין בתוך ישראל ואת יוקרת תעשיית היין הישראלי בעולם. היינות המשתתפים בתחרות מגיעים ממדינות שונות, ביניהן המדינות המובילות בתעשיית היין העולמית - אמירה ברורה הטומנת בחובה הכרה כלל עולמית בתעשיית היין הישראלית כמובילה וחדשנית בפני עצמה.
את התחרות יחתמו אירוע הגאלה, 23.12.21 המסורתי במסגרתו יוכרזו הזוכים בתחרות ובית פתוח: טועמים זהב, 30-31.12.21 בו יכלו חובבי היין לטעום את היינות הזוכים בתחרות להזמנות
***השנה בין נותני החסות נמצאת חברת דיה אינטרנשיונל - "daya.international" שפועלת להקמת מיזמים בתחומים שונים במשק, בתחום ההייטק בפרט ובתחומים מסורתיים שניתן לקדמם בעזרת כלים מעולמות ההיטק.
במסגרת התוכנית יוזמנו יקבים המייצרים בין 5,000-50,000 בק' בשנה להגיש מועמדות להשתתפות בתוכנית, יבחרו 9 יקבים שונים להשתתפות בתוכנית, ויופנו לאחת משלוש תוכניות משנה עם תקציבים ייעודיים ושירותים שונים. מטרת התוכנית הינה בחירת יקבים שניתן ליצור עימם פריצת דרך משמעותית במסגרת תקציב 2022. היקבים לא יבחרו על סמך היין שהם מייצרים, אלא על פי הפוטנציאל שלהם ועל פי הסיפור של היקב עצמו.