שאלת קוראי מתחם התזונה של “מעריב": מה ההבדל בין סיבים תזונתיים לדגנים מלאים?
הסיבים התזונתיים מגיעים אלינו מהצומח. ליתר דיוק, מהמעטפת החיצונית שמגינה על הזרע. הם שייכים למשפחת הפחמימות, אך בניגוד לפחמימות אחרות, הסיבים התזונתיים אינם נספגים במערכת העיכול, לכן אינם מוספים לערך הקלורי, אלא רק משפרים את הרכב המוצר. ניתן למצוא סיבים תזונתיים בפירות ובירקות, בקטניות, בקוסקוס ולאחרונה גם במוצרי מזון מועשרים בסיבים תזונתיים (פסטה או פתיתים מועשרים בסיבים).
מחקרים מראים שצריכת סיבים תזונתיים הינה בעלת יתרונות רבים, לדוגמה:
• הם משביעים ובכך מסייעים למניעת אכילת יתר ולשמירה על המשקל.
• הם מזרזים את קצב פעילות העיכול, ומונעים עצירות.
• הם מאיטים את קצב היספגות הסוכר בדם, ובכך תורמים לאיזון רמות הסוכר בגוף.
דגנים מכילים גם הם סיבים. מומלץ לאכול דגנים בצורתם המלאה (אורז מלא, קוסקוס מלא או לחם מלא), כיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים.
מכיוון שסוגי הסיבים התזונתיים בפירות ובירקות שונים מסוג הסיבים התזונתיים שנמצאים בדגנים, הראשון הינו מסיס במים והשני לא, מומלץ לשלב בין השניים.