בימים אלה בהם יוקר המחייה משתולל, בילוי עם כל המשפחה במסעדה הפך להיות הוצאה יקרה מאד. לא שלפני כן היה זול, אבל עכשיו זה כבר ממש מרקיע שחקים. לכן שמחנו לגלות שדווקא ברשת גרג מציעים אופציה נפלאה לארוחה משפחתית מלאה ומשביעה, שלא תקרע את הכיס.
"מאמא גרג" היא מסעדה איטלקית שהינה חלק מרשת "קפה גרג", הנמצאת בבעלות יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי, ומונה 120 סניפים ברחבי הארץ. נכון להיום, קיימים רק שני סניפים, האחד בקניון איילון ברמת גן, והשני ברחובות. בכוונת החברה לפתוח עוד 8 סניפים עד סוף השנה והלוואי וזה יצא לפועל כמתוכנן, כי באמת, היינו במסעדות רבות, אבל חוויה כזאת לא מצאנו במקום אחר.
התפריט של מאמא גרג נערך על-ידי שף הרשת אלעד אמסלם, והוא מורכב ממנות עשירות המאפיינות את המטבח האיטלקי המודרני עם נגיעות של טעמי המטבח הים תיכוני. החל מפוקאצ'ה היוצאת היישר מהטאבון, דרך פיצות ופסטות מעולות, המיוצרות בשיטות המסורתיות, ועד לקינוחים מפנקים. כל המנות שבדקנו הן עשירות בגודלן ומאפשרות חלוקה כיפית עם בן/ בת הזוג והילדים. אפשר להרכיב ארוחה שלמה ומפנקת שתשביע את כולם, שתכלול מנה ראשונה, פיצה, פסטה, סלט ואפילו קינוח, ולצאת בפחות מ-300 שקלים למשפחה.
בין המנות המובילות שניתן למצוא בתפריט החדש:
לחם פוקאצ'ה מהטאבון עם מתבלים (שמן זית בלסמי, סלסלת עגבניות, ארנצ'טה שקדים ופסטו) - 27 שקלים.
ארנצ'יני כדורי ריזוטו פריכים במילוי מוצרלה וגבינת מנצ'גו, מונחים על חמאת עגבניות, עלי בזיל וקציפת פרמז'ן - 45 שקלים.
פולנטה תירס רכה ומופלאה עם מיקס פטריות וכמהין, עירית, צנוברים קלויים ופרמז'ן - 45 שקלים.
סלט פנצלנה עם עגבניות שרי צבעוניות, בצל סגול, זיתי קלמטה, עשבי תיבול, קרוטוני פוקאצ'ה, קרעי מוצרלה בתיבול שמן זית ובלסמי מצומצם - 59 שקלים.
פיצה מרגריטה על בסיס רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, בזיליקום ושמן זית - 57 שקלים.
ספגטי קרבונרה עם סלמון מעושן, שום קונפי, שמנת, עירית וחלמון ביצה - 69 שקלים.
עוגת גבינה פירורים/ פנקייק קלאסי עם מייפל וקצפת מנה משפחתית לחלוקה - 45 שקלים.
פילה סלמון בעשבי תיבול על מצע פטוצ'יני ירוק, ברוקולי, תרד ואפונה, ציר ירקות, שמנת וחמאה - 74 שקלים.
קחו למשל ארוחה הכוללת פוקאצ'ה, פיצה, מנת ספגטי, מנת סלמון וקינוח - ולא הגעתם ל-300 שקלים. ותאמינו לנו, זה מספיק ל-4 אנשים רעבים בכיף. שאפו לגרג על החשיבה וההתחשבות.