מסורת חדשה מתבשלת בקפה אסיף: מדי יום שלישי, קפה אסיף מארח בשלנים ובשלניות ביתיים או מקצועיים מכל רחבי הארץ ומכל תרבויות האוכל בישראל לסרוויס צהריים מיוחד. בכל שבוע, בשלן אחר יבשל במקום סיר גדול ומנחם של הבית שלו.
עד כה התארחו במטבח של קפה אסיף הבשלנית הסורית סיגי מנטל עם תבשיל מדיאס חצילים; המתכונאית והאופה רינת צדוק עם סיר קציצות עוף ומנגולד לצד קוסקוס; וכן הבשלנית האילתית בריג'יט שופן שהגישה בולט, קציצות תוניסאיות. בהמשך צפויים להתארח גיל אקרמן, ניסים זלייט, ברק אהרוני, אביעד פלד ועוד.
הסירים הבאים:
6 בדצמבר - גיל אקרמן (קציצות פרגית ברוטב לימון מנגולד יין לבן וזעפרן)
13 בדצמבר - ניסים זלייט (קובה סלק)
20 בדצמבר - אביעד פלד (מסעדת פרא, עוד לא ידועה המנה)
אסיף הוא ארגון ללא מטרות רווח - מייסודם של Start Up Nation Central ו- Jewish Food Society - הפועל בצומת שבין מסורת לחדשנות, ומטרתו לסייע לצמיחתה ותיעודה של תרבות האוכל המגוונת בישראל. בתחומיו פועלים ספרייה קולינרית, גלריה לתערוכות מתחלפות, חווה לימודית, וכן קפה אסיף הכולל מעדנייה ומסעדה שחוגגים מסורות בישול וחומרי גלם מקומיים, ותפריטיהן משקפים את עולמות העשייה והמחקר של המרכז. בנוסף, אסיף פעיל גם במרשתת עם אתר תוכן בשלוש שפות ובו סיפורים, כתבות ומתכונים.
לילינבלום 28 תל אביב 03-375-2727