בחדר הישיבות של מכון הפיזיותרפיה במרכז הרפואי בילינסון בפתח תקווה, שבדרך כלל הומה ורועש בשעות הבוקר, מתייצב הצוות בשעה 7:00 לישיבת בוקר הכוללת אגרוף תאילנדי, קרטה, הרמת משקולות, יוגה ומשחקי זריזות. את הקלסרים והניירות, מחליפים כדורי פיזיו, כדורי קוצים, גלילים, סולמות ומדרגות אימון.
בכל ישיבת בוקר, פיזיותרפיסט אחר שמתמחה בסוג מסוים של אומנות לחימה או שיטות תנועה וספורט, מעביר את ישיבת הבוקר, וכולם מתרגלים אותה במשך כחצי שעה. כך לומדים כולם איך לטפל גם בשיטות שונות, המותאמות לאוכלוסיות יעד שונות.
מנהלת המכון נירה כהן-צוברי מסבירה: "בזכות יוזמה של שתי פיזיותרפיסטיות במכון, החלטנו לשנות את כללי המשחק. מצד אחד, העברנו את ישיבות הבוקר לחצר המכון ולאולם, כדי לתת לפיזיותרפיסטים שלנו כלים טיפוליים, מעשיים ויצירתיים לעבודה עם מטופלי המכון. בנוסף, הפיזיותרפיסטים הופכים כאן למנטורים עבור יתר הצוות, בעזרת מיומנויות ייחודיות שהם הביאו מהבית.
"בהתחלה הפיזיותרפיסטים קיבלו את זה בהפתעה, ולא כולם הבינו למה אנחנו נפגשים בחצר, אבל בהמשך וככל שהיוזמה הזו התפתחה, היה ברור שאימוני הבוקר האקטיבי שלנו הופכים אותנו לפיזיותרפיסטים טובים יותר ומכניסים לארגז הכלים שלנו עוד שיטות תנועה. השימוש באומנות לחימה ככלי טיפולי מגוון את הטיפול, גורם להנאה ולשיתוף פעולה. זה טוב לקשישים, בגלל שזה משלב שיווי משקל, זיכרון תנועתי ונשימה. זה מצוין למתמודדי פרקינסון, משום שהם משלבים צורך בריכוז ותרגילי רוטציה".