גם השנה, לקראת יום האישה, עיריית פתח תקווה לא ויתרה על טקס "אות האישה המובילה לשנת 2024", וזאת במטרה להעלות על נס את תרומתן של הנשים, תושבות העיר, אשר מקדמות עשייה יוצאת דופן וסוללות את הדרך לאחרות.
מתוך מאות המלצות על נשים פעילות שעשייתן רבה, בחרה הוועדה באופן שקוף ומסודר שמונה נשים שעשייתן ייחודית.
ראש העירייה רמי גרינברג: "השנה בחודש האישה נעלה על נס שמונה נשים, תושבות העיר, שפועלות בנחישות ובמסירות במגוון תחומי חיים, ושעשייתן יש בה משום השפעה על מעגלי קהילה אחרים ומתוך כך הן פורצות דרך ומהוות השראה. זכינו להיחשף לעשייה רחבה ועשירה של מאות נשים, כאשר פועלן של חלק מהנשים קשור לאירועי השבעה באוקטובר ותרומתן לקהילה ולחיילים הינה רבה. הוועדה בחרה בקפדנות את הנשים המובילות לשנה זו ואני מברך את הזוכות הנכבדות ומודה לחברי וחברות הוועדה ולמשרד לשוויון מגדרי, פיתוח וחדשנות בניהולה של רחל אלון על הובלת התהליך".
את אות ההוקרה תקבלנה הנשים באירוע חגיגי שיתקיים ביום חמישי 7.3.24 בתיאטרון הבית גולדה. מי שתקבל את הפרס היא:
פרופ' חפיצבה בתיה ליפשיץ - פרופ' ליפשיץ היא פרופ' מן המניין בפקולטה לחינוך באוניברסיטת בר-אילן, ראשת ומייסדת התכנית לתואר שני בחינוך מיוחד- מוגבלות שכלית, וראשת הקתדרה לחקר וקידום כושר ההשתנות ע"ש מצ'אדו. היא פיתחה תחום מחקר ייחודי המתמקד בהוראה אקדמית לאנשים, ובעיקר סטודנטים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ופרצה דרך הן במחקר והן בקידום התערבויות בתחום זה, אשר זוכים לתהודה והערכה אקדמית. עומדת בראש פרויקט "עוצמות" לשילוב סטודנטים עם מוגבלות שכלית בלימודים לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן. ממקימות מרכז אתאל - קידום וחינוך להעצמת מעמדם של קשישים ובעלי מוגבלויות במשפחה, בקהילה ובחברה.
דינה רווח - יו"ר נעמת במרחב פתח תקווה הכוללים את ראש העין, אריאל ואלעד. מתנדבת ופעילה בוועד למען החייל ופועלת למען ניצולי שואה. שימשה בעבר כיו"ר ועד עובדי בית חולים השרון ועד היום פעילה למען גמלאיות ההסתדרות. מקדמת פעילויות תרבות למען נשים ומתן ייעוץ והכוונה לנשים. בנוסף, הפעילה מערך של מעונות לפעוטות לאימהות עובדות.
דנה יגל אוזמו – פועלת למען אוכלוסיות מוחלשות ומסייעת מידי יום למשפחות ילדים, אימהות חד הוריות, אלמנות, נוער בסיכון וחיילים בודדים, וזאת באמצעות בארגון סלי מזון בחגים ובמועדים. דנה הקימה את "אלומת אור" המסייע לנזקקים, נשים לאחר לידה וקשישים, בחבילות שי, איסוף בגדים, ציוד ומזון. עם תחילת המלחמה סייעה דנה גם למפונים מהעוטף ומהצפון.
יוליה קושניר דימנט – עם פרוץ המלחמה פתחה יוליה חמ"ל בביתה בו מסייעים בני משפחתה ומתנדבים רבים. יוליה מספקת מידי יום אריזות מזון וציוד ללוחמי צה"ל הנמצאים בחזית ודואגת לשינוע הציוד למקומות המתאימים. בביתה של יוליה עשרות מתנדבים ומתנדבות אשר מסייעים במיון התרומות המגיעות ומעבירים אותם עפ"י הצורך ליחידה המתאימה.
מיכל אביטל – מתנדבת בסיוע למשפחות נזקקות, מסייעת לנשים שחוו פגיעה מינית, ומתנדבת ביחידה לחילוץ והצלה בחירום של אגף הביטחון. במהלך מלחמת חרבות ברזל סייעה רבות למפונים בציוד, מזון ומילה טובה. סייעה לזוגות שחתונתם התבטלה עקב המלחמה וכחובבת בעלי חיים סייעה לאיתור והחזרת כלבים מהדרום שאבדו.
מירב הולנדר – הקימה את "בית המתנות של יאיר" המחלק מתנות לילדים מכל הארץ. בית המתנות של יאיר הוקם בהשראת בנה של מירב, יאיר יונתן, בעת שהיה מאושפז בשניידר. שם הכירה לראשונה את "חדר המתנות" והתגייסה על מנת להפיץ את הבשורה אשר משמחת ילדים וילדות חולים. בית המתנות של יאיר שוכן בפ"ת, והוא עמוס מלא במתנות ובמשחקים חדשים, המיועדים לילדים חולים המאושפזים בבתי חולים בכל רחבי הארץ.
מרי אביטל - למעלה מעשרים שנה מנהלת מרי את אגודת ניצן בפתח תקווה. מלבד השירותים השגרתיים שאגודת ניצן מספקת, מרי החלה לפני שנים, בהפעלת מועדונית טיפולית ייחודית בארץ, לתלמידי א'- ו', במסגרתה, מקבלים כ- 35 תלמידים ותלמידות, בעלי קשיי למידה ובעיות רגשיות, המגיעים מכל קצוות העיר, על בסיס יומי, ארוחת צהריים חמה, שיעורי הוראה מותאמת, באופן פרטני וקבוצתי, מפגשים טיפוליים עם פסיכולוגית ומפגשים עם מומחים בתחומי כישורי חיים והעצמה.
רינה עידן - כקצינה בכירה בצה"ל הטביעה את חותמה בנושא טיפול במשפחות שכולות, וסייעה במאבק להשבת חטופי הר דב. מאז פרישתה מהצבא מנהלת את עמותת 'קו לחיים' והפכה אותה לאחת מהעמותות המובילות בישראל למען ילדים נכים וחולים קשים. הקימה בית מרקחת חברתי שמספק תרופות לחולי סרטן בהיקף של 50 מיליון ₪ ובימים אילו עוסקת גם בבנייה של מערך דיור לנכים בוגרים בישראל.