חודשי הקיץ מאופיינים בימים ארוכים, חופשות רבות ובילוי מחוץ לבית. מעבר לכך הם מלווים ביותר נפגעים בתאונות דרכים מאשר שאר חודשי השנה. העלייה בנפגעים ובהרוגים בחודשי הקיץ איננה מקרית. בחודשי הקיץ יותר אנשים מבלים מחוץ לבית, כמו כן הילדים נמצאים מחוץ למסגרות, רבים נוהגים בכבישים לא מוכרים, החום הכבד מגביר את העייפות. רבים בוחרים לרכוב על אופניים או אופנועים.  

בחינת  ההיפגעות בתאונות דרכים על פי חודשי השנה חושפת כי שלושת החודשים המובילים במספר הנפגעים מתאונות דרכים הם אוגוסט, יוני ויולי.

החודש שבו נפגעו הכי הרבה בני אדם בתאונות דרכים בעשור האחרון (2023-2014)  הוא חודש אוגוסט, שבמהלכו נפגעו בתקופה זאת 19,954 בני אדם. החודש הבא במספר הנפגעים הוא יולי שבמהלכו נפגעו 19,379 בני אדם, לאחריו יוני שבמהלכו נפגעו 19,192 בני אדם בתאונות. החודש בו ההיפגעות הנמוכה ביותר על פי הניתוח של עמותת אור ירוק הוא חודש נובמבר -16,388 נפגעים בעשור האחרון.

בזירה המקומית, מרץ הוא החודש שבו נפגעו הכי הרבה בני אדם בתאונות דרכים בפתח תקוה. 447 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים בחודש מרץ בעשור האחרון (2023-2014) בעיר, ארבעה נהרגו ו-32 נפצעו קשה.

עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "ניתוח נתונים תאונות הדרכים מאפשר לנו לדייק ולמקד פעילות כדי להציל חיים. חודשי הקיץ הם תקופת זמן עם ריבוי נפגעים בתאונות דרכים וזה מחייב היערכות מוקדמת מצד הרשויות המקומיות ומשרד התחבורה והבטיחות בדרכים. שנת 2024 היא הקטלנית ביותר בעשרים השנים האחרונות ומהווה נורת אזהרה לכל הגופים העוסקים בבטיחות בדרכים לכל עיר יש את המאפיינים הייחודיים שלה אשר מאפשרים טיפול נכון וממוקד באיתור המפגעים והטיפול בהם בהתאם לכך. תאונות הדרכים הן לא גורל משמים ובהיערכות נכונה ניתן לצמצם את תאונות הדרכים".