נתונים של סקר חדש שפורסם היום (שני) מטעם איגוד האינטרנט הישראלי, אשר בדק את דפוסי השימוש באינטרנט בעקבות משבר הקורונה, מצביעים על גידול משמעותי בשירותים דיגיטליים כגון תשלומים וקניות ברשת, קיצור תורים, שימוש בשירותי בנקאות דיגיטליים, מילוי טפסים מקוונים ועוד.
מגמות אלה שצברו תאוצה בכלל הציבור הישראלי בשנים האחרונות, קיבלו חיזוק משמעותי וצמצום פערים גם מול המגזר החרדי והחברה הערבית. לפי נתוני הסקר, הציבור החרדי מוביל בשימוש על פני כלל משתמשי האינטרנט בישראל. כך למשל 27% מהנשאלים החרדים ציינו כי בתקופת הקורונה הם עבדו מהבית באמצעות האינטרנט לעומת 22% שעבדו מהבית מקרב כלל משתמשי האינטרנט.
גם בכל הנוגע ללימודים מרחוק ניכר כי הציבור החרדי עושה שימוש אינטנסיבי באינטרנט. הנתונים מצביעים על 43% ממשתמשי האינטרנט החרדים שציינו שלמדו מהבית באמצעות האינטרנט בתקופת הקורונה, בהשוואה ל63% בכלל הציבור. בנוסף 45% מציבור משתמשי האינטרנט ציינו כי חוויית הלימוד הייתה חוויה חיובית עבורם.
נתונים אלה תואמים גם את נתוני הלמ"ס שפורסמו לאחרונה שלפיהם יותר ממחצית הסטודנטים החרדים שבחרו ללמוד בנתיב האיכותי של השכלה אוניברסיטאית – בחרו באוניברסיטה הפתוחה, שמובילה את האפשרות ללימודים המקוונים ומאפשרת לימודים מהבית ב-68 מסלולים איכותיים לתואר אקדמי.
ד"ר מושיק לביא, סמנכ"ל החדשנות באוניברסיטה הפתוחה: "בתקופה הנוכחית שוב מודגש היתרון הבלעדי של האוניברסיטה הפתוחה על פני מוסדות ההשכלה הגבוהה האחרים. הנתונים על עליה בשימוש באמצעים מקוונים כמו גם הטמעת הלימודים מהבית בקרב הציבור החרדי מחדדים את היתרון הבלעדי של האוניברסיטה הפתוחה שמשלבת לימודים ברמה הכי גבוהה, לצד התאמה ושמירה על אורח חיים חרדי תוך הענקת סיוע ייחודי לסטודנטים חרדים המלווה אותם עד לסיום הלימודים"