מיליוני אמריקאים יצאו להצביע. הם בוחרים את מנהיג הדמוקרטיה הגדולה בעולם. בישראל מביטים בדריכות לתוצאות הבחירות. ממשלת הימין מעדיפה את דונלד טרמפ כנשיא, אבל כלל לא בטוח אם הדרג המדיני בישראל יקבל קרדיט מאחד המועמדים בנושא המשך הלחימה בעזה ובלבנון.
שני המועמדים הבהירו כי הם דורשים מישראל לסיים את הלחימה בשתי החזיתות בעזה ובלבנון. האמריקנים רואים את התמונה הגדולה שבמרכזה איראן. הלחימה בשתי החזיתות לבנון ועזה מקשים עליהם לגבש את הקואלציה הגדולה. מקשה עליהם מערכה אסטרטגית ממשית.
המלחמה במזרח התיכון פוגעת בכלכלת העולם. משבשת סדרי עולם לא רק במזרח התיכון אלא גם באזורים שונים בעולם. שיבוש נתיבי השייט יוצרים בעיה אמיתית בכלכלות במערב.
המצב של ישראל בזירה הבינלאומית קשה: ישראל נמצאת תחת אמברגו נשק. לפחות פרויקט ביטחוני לאומי אחד נעצר לאחר שאחד הספקים מחו״ל לא מעביר את הפריט החיוני להמשך הפרויקט. גם מלאי החימושים מארצות הברית לא זורם בקצב מלא. ועדיין ישנו חלק ממשלוח הערכות שהופכות פצצות טיפשות לפצצות חכמות תקוע בארצות הברית. צה״ל מצידו מנהל את המערכה בשתי החזיתות עזה ולבנון תוך קיום כלכלת חימושים לצד אילוצים נוספים שמוכתבים בשל התארכות המערכה.
את ההשפעה של תוצאות הבחירות יש לנתח בשני מימדים: קצר טווח, לצד המימד הארוך טווח
מרגע סגירת הקלפיות ועד השבעת הנשיא הבא יחלפו מעל חודשים. פרק זמן שבו הנשיא המכהן ג׳ו ביידן יכול להתנהל כשהוא משוחרר מכל לחץ פוליטי. ההנחה היא שביידן יפעיל לחץ מסיבי על ראש הממשלה בנימין נתניהו לסגור את סיפור הלחימה בשתי החזיתות. ביידן נחוש להחזיר את 101 החטופים קצת יותר מנתניהו ומשרי ממשלת הימין, שחלקם מתנגדים לעסקה להחזרת חטופים במתווה של הפסקת לחימה ושחרור מחבלים כלואים.
הסיפור המרכזי הוא לטווח הארוך: צה״ל נדרש אחרי המלחמה לשקם את היכולות שלו. יותר משנה של מלחמה שחקה את המלאי של החימושים אבל גם את מטוסי הקרב, את המסוקים, את הטנקים והנגמשים ואפילו את הג׳יפים והאמבולנסים של צה״ל.
רשימת הקניות של צה״ל הולכת להיות גדולה מאוד בשנים הקרובות. זה מתחיל קודם כל בהזמנה של שתי טייסות מסוקי תקיפה מסוג אפאצ׳י שחיל האוויר זקוק להם בדחק. זה ממשיך ברכישת מטוסי התדלוק, את טייסות F-35 וכן את טייסות F15. לצד זאת ישראל זקוקה לחידוש מלאי של טילי טמיר של כיפת ברזל, חימושים של פגזי טנקים ותותחים. לצד זאת צה״ל זקוק למאות מונעים חדשים לטנקי מרכבה, לנמרים, מאות אמבולנסים חדשים ג׳יפים ומשאיות תובלה מסוגים שונים. והרשימה ארוכה, ארוכה.
השאלה כעת איך כל אחד מהמועמדים ינהג מול ישראל בנושא התחמשות ובניית צה״ל לאחר המלחמה. כאן ברור כי לממשל החדש בארצות הברית יש מנוף עוצמתי מול ישראל, והוא זה שיקבע בסופו של דבר את המהלכים ארוכי הטווח באזור. הבחירות בארצות הברית הן דרמטיות עבור האמריקנים, אבל לא פחות עבור מערכת הביטחון בישראל.