עוד לפני בכירי ממשלו הפרו-ישראלים שבהם בחר, דונלד טראמפ בעצמו הוא מנהיג בעל דעות פרו-ישראליות. מה שפחות נלקח בחשבון אצל חולמי הריבונות שבימין הוא העובדה כי בתפיסה המזרח תיכונית שלו, עוד יותר מאשר הוא פרו-ישראלי, טראמפ הוא פרו-סעודי. יש לו אינטרסים נרחבים וענפים בערב הסעודית, כידוע, וכפי שהם היו קיימים והשפיעו בשנת 2020, כך בדיוק הם נותרו על כנם וצפויים להשפיע גם בשנת 2025. 

במישור המזרח תיכוני טראמפ בונה תכניות משלו, והחלת ריבונות ישראלית על שטחי יהודה ושומרון, ככל הנראה, אינה חלק מהן. טראמפ מתכוון לחזור ולקדם את ההסדר הגדול עם ערב הסעודית שבמרכזו, עם כל הכבוד לשאיפות בישראל, תעמוד ברית הגנה שבין וושינגטון לריאד. טראמפ יתמקד בסוגייה האיראנית  - גם שם ספק אם הוא רואה את הפרספקטיבה עין בעין איתנו. בכל אחד משני הנושאים המרכזיים האלה, סיפוח שטחים מעבר לקו הירוק לא יתרום אלא יזיק. 

אגב, גורמים שקולים יותר בימין שפחות נסחפו מרוב אקסטזה בעקבות ניצחונו של  טראמפ, כבר היום אומרים בשיחות סגורות כי הם מתכוונים ללחוץ לא על הנשיא האמריקאי אלא על ראש הממשלה הישראלי. קמפיינים בעד הריבונות בתקשורת הימנית בשטח וגם במישור הקואליציוני כבר נשקלים ומתוכננים. במקומם של מקדמי תכנית הריבונות הייתי מורידה את רף הציפיות גם לגבי סיכויי ההצלחה מול בנימין נתניהו. הוא בוודאי לא יתנגד בפומבי, אפילו יתבטא בעד – ובתקשורת הימנית כבר פורסמו הדלפות בשם "בכירים בליכוד" ששמעו מנתניהו עצמו כי "לאור חזרתו של טראמפ, גם החזרת נושא הריבונות על הפרק".  

נהמר ונעריך כי בעיני נתניהו, הכוונה המחודשת להחיל ריבונות ישראלית על שטחי יו"ש יכולה לשמש כקלף מיקוח חזק במגעים להסדר הנורמליזציה עם הסעודים. זה הרי בדיוק מה שקרה לפני 4 שנים, כאשר ישראל ויתרה על תכניות הסיפוח לטובת הסכם השלום עם איחוד האמירויות. אם השיטה עבדה יפה פעם – מדוע שלא נשתמש בה שוב? וכדי שברגע האמת יהיה לנתניהו קלף מיקוח ביד, הרי צריך לייצר אותו מבעוד מועד. לתשומת ליבם של חסידי תכנית הריבונות. לא בטוח אם באמת יש להם טראמפ, עוד יותר לא בטוח – האם באמת יש להם נתניהו. 

הטור המלא יפורסם מחר במעריב