בתחילת ינואר 2023 שר המשפטים יריב לוין השיק בקול תרועה רמה את התכנית שלו לשינויים במערכת המשפט, מה שהקואליציה כינתה "הרפורמה המשפטית" אל מול המתנגדים שטענו שמדובר בצעד לכיוון של "הפיכה משטרית".
שישה ימים בלבד אחרי השבעת ממשלת נתניהו השישית, לוין הכריז על חבילת חוקים שיהיו בלב העיסוק הפרלמנטרי בכנסת הנוכחית ושהוא נחוש לקדם את החקיקה כחלק מרכזי מתוך האג'נדה שלו במשרד המשפטים.
בזמנו שר המשפטים לוין הציג את השלב הראשון של התוכנית שכלל אישור פסקת התגברות, הסדרת פסילת חוקים ע"י בג"ץ, ביטול עילת הסבירות, הגדרת תפקיד הייעוץ המשפטי כמייעץ ולא מחייב ושינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. לוין הוסיף שהשלב הבא ברפורמה שלו יכלול פיצול תפקיד הייעוץ המשפטי לממשלה וביטול שיטת "הסניוריטי" לנשיא בית המשפט העליון.
מבחן המציאות מראה שבחלוף שנתיים אף אחד מחוקים של לוין והקואליציה לא נכנס לתוקף, כאשר רק חוק אחד אושר במליאת הכנסת בקריאה סופית אך לבסוף בוטל בפסיקת בג"ץ.
כאמור החוק היחיד שעבר את כל הקריאות ואושר ברוב קואליציוני במליאה היה החוק לביטול עילת הסבירות. זה קרה ביולי 2023 אז עבר הגרסה 'המרוככת' שקובעת שבית המשפט לא ידון בסבירות החלטותיהם של הממשלה, ראש הממשלה והשרים. עם זאת, כחצי שנה מאוחר יותר בג"ץ פסל ברוב זעיר של 8 שופטים מול 7 שופטים את התיקון לחוק. וגם נרשם תקדים שקבע כי לבג"ץ יש סמכות לבטל חוק יסוד.
חוק נוסף שהתקדם בצורה משמעותית הוא שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים שעבר בוועדת החוקה לקריאה שנייה ושלישית, ומוכן לאישור סופי במליאה בכל רגע שהקואליציה תבחר להביא את זה להצבעה. החקיקה הוקפאה כחלק מהצעדי הממשלה מול המחאה הציבורית הנרחבת ולא חזרה לשולחן הכנסת מאז שפרצה מלחמת חרבות ברזל. ההרכב שבוצע העניק רוב אוטומטי לנציגי הקואליציה והממשלה בתוך הוועדה.
בתוך כך, לאורך השנתיים הונחו על שולחן הכנסת הצעות חוק רבות שקשורות למערכת היחסים מול מערכת המשפט. למרות ההצהרות הגדולות של חברי קואליציה רובם לא התקדמו מעבר לקריאה טרומית.
מנגד, בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ התערב לאורך כהונת הממשלה הנוכחית בכמות גבוהה יחסית של חוקים והחלטות ממשלה כמו ביטול "חוק דרעי" שהכשיר אותו לשמש בתור שר, ביטול פקודת המשטרה של בן גביר, ביטול הסדר "תורתו אומונתו", דחיית תחולת "חוק הנבצרות", חיוב למנות נשיא לבימ"ש העליון וכמובן ביטול התיקון של "חוק יסוד: השפיטה" בנוגע לעילת הסבירות.