עדיין יש כאלה שסבורים שנתניהו עשוי לקחת את המושכות ולעצור את הסוסים. דא עקא, האיש חזר מרומא, יצא לברלין ובדרך עלה להתקפה על היועצת המשפטית כשהוא מגן על יקירו ובן טיפוחיו איתמר בן גביר. מיד בפתח ישיבת הממשלה בחר נתניהו לבקר את הקפאת הדחת ניצב עמי אשד.
"בכל דמוקרטיה מתוקנת וחפצת חיים, הממשלה נבחרת על ידי העם, היא זאת שאחראית על הצבא, המשטרה ויתר גופי הביטחון. כך זה חייב להיות, ואוי לנו אם לא יהיה", אמר ראש הממשלה והסביר את גרסתו למה זה חוק: "זה לא רק מעוגן בחוק, זה מעוגן בשכל הישר. אין אף אחד אחר שיקבע מי יפקד על הגופים הללו, מי יוביל אותם וכיצד יוביל אותם".
כזכור, השר לביטחון לאומי הגיב בהתקף זעם תינוקי על טיפולו המרוכך של אשד במפגינים במה שתואר על ידי כתבים כ"איתמר רוצה לראות דם ברחובות". ההפגנות עד היום הן הפנינג המחאה הגדול והמרשים ביותר בתולדות מדינת ישראל. אם יתרחשו במהלכן אירועים אלימים הם רק יוכיחו את אוזלת המשילות של הממשלה, שהבטיחה יציבות ומספקת עד עכשיו כאוס בכל תחום שהיא נוגעת בו, ממדיניות חוץ וביטחון ועד השתוללות מחירים.
כחלק מאותו כאוס ובעקבות הצפצוף של אשד על "הנחיות" השר, הורה בן גביר למפכ"ל קובי שבתאי להדיחו במחי מכתב שפורסם בתקשורת בעוד אשד מתמודד עם הפגנה ופיגוע בעת ובעונה אחת.
אכן, היחסים בין אשד למפכ"ל שבתאי היו רעועים במיוחד, והם באמת לא זוג שימשוך יחד עגלה בבוץ הנוכחי. בעיקר בגלל הבדלי אופי, מנטליות וחוסר הערכה הדדית. אז בן גביר פיטר, שבתאי אמר למה לא, ובהרב־מיארה הקפיאה את ההדחה בנימוק שהיא בלתי חוקית וסבירה. בהמשך התנצל שבתאי על הטעות שעשה ורכש מחדש את אמון הציבור והתקשורת התומכת במחאה בכלל ומגנה את ההתפרעות של בן גביר בפרט.
אז מה עושה ראש הממשלה בפתיחת ישיבת הממשלה? נכון, מבקר את הקפאת הדחת ניצב עמי אשד. "מישהו אחר מלבד הממשלה יפקח על שמירת החוק והסדר? זה ערעור של עצם הדמוקרטיה".
אחת מהצעות החוק שהועלתה השבוע, אגב, הייתה של ח"כ צבי פוגל מעוצמה יהודית. "ללוחמים ולמפקדים שהיו מעורבים באירוע מבצעי או אירוע טרור תוענק חסינות, אולם היא לא כוללת חסינות כאשר מתעורר חשד לעבירות של גניבה, ביזה, השחתת ציוד, לקיחת שוחד, התעללות, השפלות ואלימות כלפי עוברי אורח בלתי מעורבים. החסינות תהיה ניתנת להסרה על ידי ועדה שימנה שר הביטחון ותפקידה יהיה לבחון הסרת חסינות במקרים שבהם יתעורר חשד שאיש כוחות הביטחון פעל בחוסר תום לב או בזדון".
באמת? מדובר בהפקרת חיילים ושוטרים הן לנמוכים שביצריהם והן לבית הדין הבינלאומי בהאג. כצפוי, בהרב־מיארה התנגדה. שלא כצפוי, הממשלה התעשתה ודחתה את הדיון בוועדת השרים לחקיקה. בתקשורת דווח כי "בעוצמה יהודית זועמים". בעוצמה.