מתקפת חיל האוויר באיראן הדגישה את עליונות מטוסי הקרב האמריקאיים בזירה הבינלאומית, ואת מעמדה של ישראל כמרכז חדשנות בתנאי קרב וכ"חנות היוקרה" של התעשייה הביטחונית של ארצות הברית.
חיל האוויר הישראלי השתמש במטוסי F35 ,F16 ו־F15 בעצימות חסרת תקדים בחזיתות שונות. החיל צובר ניסיון מבצעי ייחודי ומפגין יצירתיות ונועזות החושפות את יכולות המטוסים האמריקאיים ומתגברות על תקלות קריטיות, שאינן מוכרות לחיל האוויר האמריקאי בעל הניסיון המבצעי המצומצם יותר. מכאן גם רצונה של ארצות הברית לקיים מספר רב של תמרונים משותפים עם חיל האוויר הישראלי.
הלקחים המבצעיים של המתקפה הם חלק מהקשר השיטתי שבין חילות האוויר של ישראל וארצות הברית, קשר המעשיר את תורות הלחימה האוויריות של האמריקאים. כך היה גם אחרי מבצע "ערצב 19" ביוני 1982, שהביא להשמדת כ־20 סוללות טילי קרקע־אוויר סובייטיות ולהפלת עשרות רבות של מטוסי "מיג". צבא ארצות הברית מפיק תועלת גם מניסיון הקרב הישראלי בגיבוש מערכות שליטה ובקרה, בהגנה נגד טילים, בלוחמה בטרור, בלוחמה בשטח בנוי ועוד.
מתקפת חיל האוויר באיראן מהווה תזכורת לעובדה שישראל היא "מעבדה בתנאי קרב", המעבירה מדי יום לחיל האוויר האמריקאי ולחברות המייצרות את המטוסים לקחי מבצעים, תחזוקה ותיקונים, שחוסכים שנים רבות של מחקר ופיתוח בהיקף מיליארדי דולרים, משדרגים את התחרותיות של המטוסים האמריקאיים בשוק הבינלאומי ומרחיבים את ייצוא המטוסים ואת שוק התעסוקה של ענקיות הייצור בארצות הברית. צה"ל משתמש במאות מערכות לחימה אמריקאיות ותורם ליצרניות מניסיונו הייחודי, ובכך מעניק רוח גבית לתעשייה הביטחונית בארצות הברית, המעסיקה שלושה מיליון וחצי איש בנוסף לקבלני משנה, הנהנים אף הם מ"מרכז המחקר והפיתוח" הישראלי.
התרומה הישראלית לתעשייה הביטחונית של ארצות הברית דומה לתרומה הישראלית לתעשיית ההייטק האזרחית בארצות הברית, דרך 250 ענקים המפעילים בישראל מרכזי מחקר ופיתוח, כאינטל, מיקרוסופט, גוגל, פייסבוק ועוד.
מתקפת 26 באוקטובר 2024 שדרגה את כוח ההרתעה הישראלי במלחמה מול הטרור האסלאמי, האנטי־אמריקאי, השיעי והסוני, הנחושים להפיל כל משטר ערבי פרו־אמריקאי, להשתלט על 48% ממאגרי הנפט העולמי (באזור המפרץ) ולהדביר את "השטן הגדול".
הגנרל אלכסנדר הייג, שהיה המצביא העליון של נאט"ו ומזכיר המדינה, והאדמירל אלמו זומוולט, שהיה מפקד המבצעים של צי ארצות הברית, טענו שישראל היא נושאת המטוסים האמריקאית הגדולה בעולם, שאינה זקוקה לאף אמריקאי על סיפונה, שהיא בלתי ניתנת להטבעה, וחוסכת לארצות הברית 15־20 מיליארד דולר מדי שנה.
מתקפת 26 באוקטובר שופכת אור על העובדה שארצות הברית אינה מעניקה לישראל סיוע חוץ שנתי, אלא מבצעת השקעה שנתית בישראל שמניבה מאות אחוזי תשואה, ומבהירה שהקשר בין ארצות הברית לישראל הוא דו־סטרי.
הכותב הוא שגריר (בדימוס), חבר ב"מבטחי", פורום מפקדים לאומי