וירוס הקורונה, שהפך בימים אלה לנושא החם והמדובר ביותר במדינה, ומאפיל אפילו על הבחירות שבפתח, הינו וירוס שמועבר מאדם לאדם באמצעות מגע טיפתי. כלומר, באמצעות רסיסי רוק או נזלת, העוברים בעיטוש או שיעול, ממש כמו נגיפי מחלת השפעת.
כיום עדיין אין חיסון או תרופה לנגיף, מלבד מתן טיפול תומך ותרופות לשיכוך כאבים וחום. לכן יש חשיבות מרובה ביותר להקפדה על נושא הבידוד. זאת, על מנת שלא נמשיך להעביר את הנגיף ונדביק אנשים נוספים, בעיקר נשים בהריון ואנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה.
ומדוע הבידוד כה חשוב? משום שאם לא נהיה במגע עם אנשים אחרים בסביבתנו, לא נפיץ את המחלה ובסופו של דבר נביא לעצירתה. הדבר לא שונה מהפעולות שאנו נוקטים כאשר מדובר בילד שסובל מדלקת עיניים מידבקת, שברור שלא נשלח אותו לגן, או כשאנו חולים בשפעת ולא מגיעים לעבודה עד חלוף המחלה.
יצוין כי בשנת 2002, בזמן התפרצות נגיף הסארס, הייתה הנחייה להקפיד על בידוד, וככל הנראה - שמירה על כללים אלה סייעה בסופו של דבר לדעיכת המחלה.
ועל מה חשוב להקפיד בזמן הבידוד? בזמן הבידוד מומלץ להקפיד על מעבר אוויר קבוע, חלונות פתוחים ומיעוט שימוש במזגן, בכדי שתהיה תחלופה טובה יותר של האוויר בחדר.
חשוב להדגיש כי אדם שנמצא בבידוד לאו דווקא נושא את הנגיף. גם הבידוד עצמו אינו מעיד על סכנה, אלא מהווה צעד מניעתי, בטיחותי ואחראי, הנוגע לשמירה על בריאות המשפחה.
לא תמיד נוח ומתאים לקחת פסק זמן כפוי שכזה באמצע מרוץ החיים, אולם מכיוון שמדובר כאן במחלה מסכנת חיים, זוהי האחריות והחובה שלנו להישמע להנחיות משרד הבריאות ולמנוע את הפצת המחלה.
ובינינו, אם אנחנו כבר חייבים לשהות בבידוד, כדאי להפיק מהשהות בבית את המיטב: לשמור על מצב רוח מרומם, לנצל את הזמן לעשות דברים שדחינו שוב ושוב ולא הספקנו, ובעיקר לבלות עם המשפחה הקרובה וליהנות.
הכותבת היא סגנית המנהלת הרפואית של מחוז ירושלים־שפלה במכבי שירותי בריאות