כל הקווים האדומים נחצו פגיעה בקודש הקודשים ועוד מילים כבדו משקל ומשמעות נאמרו לאחרונה בעקבות המחאה על הרפורמה ובעקבות השיח שעירב את הצבא עם הפוליטיקה. יש כאלו שטענו שתמיד הפוליטיקה הייתה שם אך יש כאלו שטוענים שקו השבר החל כאשר הוחלט על האפשרות שלא להגיע ולהתנדב או לסרב להגיע לשירות בעקבות החלטה פוליטית מנגד היה מי שקבע שדווקא אלו שתומכים ברפורמה ומגדירים את אנשי הביטחון כפוליטיים פוגעים בשיח העניייני פוגעים בחוסן הלאומי ומייצרים שבר חברתי.
השר עמיחי אליהו כתב כי: "ההגדרה המקובלת למרד: מרד או מרי (התקוממות) הוא סירוב להכרה בסמכות. מונח כללי זה מקיף אוסף של התנהגויות, החל מאי ציות אזרחי ועד לניסיונות מאורגנים ואלימים להרוס סמכות מבוססת. סרבנות היא מרד! מתן היתר לחיילים להפגין נגד ממשלה הוא עידוד למרד. הכרזה של טייסי קרב על סירובם להגן על מדינתם היא מרד. ניסיונות אקטיביים להריסת הכלכלה בשילוב מסע דה לגיטימציה מסיבי כנגד ממשלת ישראל מהווים אף הם מעשי מרידה מסוכנים שאת נזקיהן למדינת ישראל מי ישורנה. קשה לשמוע את זה, זה לא נעים. אבל למציאות הזו הביאו אותנו אנשים חסרי אחריות. למרבה המזל מדובר בתופעות קצה אם בכלל. רוב הקצינים והחיילים שאני מכיר ילחמו למען המדינה הזו בלי שום שאלה. אותם אנחנו צריכים לחזק ובהם אנחנו צריכים להתגאות. גאה בעם הזה. וגאה במערכות הביטחון שלנו. לטובתם ולטובת עתידה של המדינה, אנו מחוייבים כולנו להוקיע בשער בת רבים כל גורם שמסכן את ביטחון ישראל".
טרם לכן בתגובה לפנייה של גולשת, שטענה כי הצביעה בבחירות האחרונות לעוצמה יהודית, ושאלה אותו "למה הבטחתם כל כך הרבה הבטחות?", השר אליהו השיב: "אנחנו מבטיחים גם עכשיו. רק שהניתוח מורכב. כשיש לך במדינה בכירים במערכות הבטחון שפועלים במתכונת 'מרד', מה שאף אחד לא העלה בדעתו. כולנו צריכים להתגייס למשימה ביתר שאת ובתבונה".
הדברים הללו עוררו סערה באופוזיציה: ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס לאמרותיו של אליהו, ובציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו כתב: "שר בממשלה שמאשים את ראשי מערכת הביטחון במרד צריך להוכיח שהוא צודק או לעוף מתפקידו בו ביום. אין לנו צה"ל אחר, ההסתה נגד מערכת הביטחון יצאה משליטה".
והוא לא היה היחיד. בראיון לכאן רשת ב' התייחס השר לשעבר מתן כהנא לתפקוד הממשלה ואמר: "זו הממשלה הכי גרועה שהוקמה מאז הקמת מדינת ישראל. בכל דבר שהם נוגעים הם משאירים חורבן והרס. הם מתעסקים רק בדברים הלא רלבנטיים והלא חשובים", והוסיף בעקבות דבריו של אליהו: "מילא שיאשימו את הממשלה הקודמת, פוליטיקאים, שיעשו מה שהם רוצים. אבל להאשים את ראשי מערכת הביטחון בהמרדה? איזו תת רמה של טיעונים".
בשיחה אתמול עם גורמים בכירים בצבא ובמערכת הפוליטית הם הביעו תקווה שיוצא הצבא ומערכת הביטחון מהשיח בהקשר הפוליטי שכן הדבר מייצר סכנה של ממש נוכח האיומים הביטחוניים, ולנו רק נותר לקוות נוכח כך שיש לנו עם אחד וצבא אחד שתמצא הדרך לגשר על הפערים ולפעול למען המשך ביצור ביטחון ישראל ואת המחלוקת הפוליטית יש להותיר בצד.